Latest News

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Ο πρώτος άνθρωπος με master στις σπουδές νίντζα- Αποφοίτησε από πανεπιστήμιο! (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Είναι ο πρώτος άνθρωπος που πήρε master σε σπουδές για τους νίντζα, καθώς αποφοίτησε από πανεπιστήμιο...
της Ιαπωνίας.   



Ο 45χρονος Genichi Mitsuhashi  την τελευταία διετία έκανε σπουδές για την ιστορία, τις παραδόσεις και τις τεχνικές μάχης των νίντζα, στο Mie University.

 Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο δημιούργησε το 2017 το διεθνές ερευνητικό κέντρο για τους νίντζα και το 2018 ξεκίνησε ο σχετικός κύκλος σπουδών. Ο Mitsuhashi είναι ο πρώτος που πήρε μεταπτυχιακό σε αυτό το αντικείμενο.   



Πέρα από τη μελέτη ιστορικών κειμένων, ο 45χρονος δηλώνει ότι ακολούθησε και τον τρόπο που ζούσαν οι νίντζα. «Διάβασα ότι εργάζονταν ως αγρότες το πρωί και εκπαιδεύονταν στις πολεμικές τέχνες το απόγευμα», εξηγεί ο Mitsuhashi. 




Έτσι και ο ίδιος καλλιεργούσε λαχανικά ενώ τελειοποιούσε τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες, πέρα από την παρακολούθηση των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο.  


 «Με αυτό τον συνδυασμό θεωρούσα ότι θα μάθαινα για τους πραγματικούς νίντζα», λέει ο 45χρονος, που έμαθε και κουνγκ φου, όπως και μια γιαπωνέζικη πολεμική τέχνη γνωστή ως Shorinji Kempo. Ο ίδιος έχει σχολή πολεμικών τεχνών, αλλά και ένα πανδοχείο.  


 Το πανεπιστήμιο Mie βρίσκεται στην πόλη Ίγκα, όπου θεωρείται ότι κάποτε ζούσαν πολλοί νίντζα. Ο Yuji Yamada, καθηγητής ιαπωνικής ιστορίας στο πανεπιστήμιο δηλώνει ενθουσιασμένος με την αφοσίωση που επέδειξε ο Mitsuhashi στις σπουδές του.   

«Κάνουμε μαθήματα ιστορίας αλλά και για τις ικανότητες των νίντζα. Αλλά δεν περίμενα ότι θα εμπλακεί σε τέτοιο βαθμό όπως να ζει σαν πραγματικός νίντζα», δηλώνει ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι περίπου τρεις φοιτητές εγγράφονται κάθε χρόνο, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό. Αλλά προειδοποίησε ότι οι σπουδές είναι για να μάθει κανείς για τους νίντζα, όχι να γίνει ένας από αυτούς.