Latest News

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Κύπελλο Ελλάδας: Ολυμπιακός και ΑΕΚ το «ζευγάρι» του τελικού μετά από τέσσερα χρόνια

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα είναι οι φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας...
διασταυρώνοντας τα «ξίφη» τους στο τελευταίο ματς της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια (είχαν επικρατήσει με 2-1 οι «κιτρινόμαυροι»).   

Ακατάλληλη για καρδιακούς ήταν η ρεβάνς του Άρη με την ΑΕΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς, έχοντας ηττηθεί 2-1 στο ΟΑΚΑ, βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στο 92', ωστόσο ο Μάρκο Λιβάγια έστειλε το ζευγάρι στην παράταση σκοράροντας στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Εκεί, με δεύτερο γκολ, ο Κροάτης φορ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό με συνολικό σκορ 4-3! Με οκτώ παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η ΑΕΚ!   


Στο «Γ. Καραϊσκάκης», η κεφαλιά-ψαράκι του Γιώργου Μασούρα στο 64ο λεπτό και το εξαιρετικό τελείωμα του Καμαρά στο 85', ήταν αρκετά για να δώσουν στον Ολυμπιακό τη «χρυσή» νίκη με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στέλνοντας τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά το 2016. Η πλήρης επικράτηση των Πειραιωτών στο δεύτερο ημίχρονο οδήγησε στην ανατροπή της ήττας με 2-3 στον προ τριμήνου, πρώτου αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα και πλέον ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το νταμπλ.   


Τα αποτελέσματα (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα): Τετάρτη 24 Ιουνίου Αρης-ΑΕΚ 2-2 (1-2) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (2-3)