Latest News

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ- Η έκθεση του ιατροδικαστή

Ιατροδικαστής κατέγραψε ως ανθρωποκτονία τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, αναφέροντας ότι η καρδιά του 46χρονου σταμάτησε καθώς η αστυνομία τον είχε ακινητοποιήσει και πίεζε τον...
λαιμό του.   

«Υπέστη καρδιακοπνευμονική ανακοπή ενώ ήταν ακινητοποιημένος από αστυνομικό ή αστυνομικούς», ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Χένεπιν. Ακόμη, η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι ο Φλόιντ είχε υπέρταση, όπως και ότι πρόσφατα είχε κάνει χρήση φαιντανύλης και αμφεταμινών.  

 Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε μετά την ανακοίνωση του πορίσματος του ιατροδικαστή που όρισε η οικογένεια του Φλόιντ, σύμφωνα με τον οποίο ο 46χρονος πέθανε από ασφυξία λόγω της πίεσης που ασκήθηκε στον λαιμό και την πλάτη.    

   Η προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή της κομητείας είχε προκαλέσει οργή, καθώς ανέφερε ότι δεν «υπήρξαν ευρήματα που στηρίζουν μια διάγνωση τραυματικής ασφυξίας ή στραγγαλισμού». Στην επικαιροποιημένη έκθεση τονίζεται ότι τα ευρήματα «δεν αποτελούν νομική απόφαση για υπαιτιότητα ή πρόθεση».   

Για λογαριασμό της οικογένειας του Τζορτζ Φλόιντ η αυτοψία έγινε από τον Μάικλ Μπάντεν- πρώην επικεφαλής ιατροδικαστής της Νέας Υόρκης που είχε προσληφθεί να κάνει και την αυτοψία στον Έρικ Γκάρνερ ο οποίος επίσης πέθανε το 2014 στα χέρια αστυνομικού- και την Αλέσια Γουίλσον.  

 Στην έκθεσή τους κατέληξαν ότι το βάρος στην πλάτη του Φλόιντ, το γεγονός ότι τα χέρια του ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη του και η στάση του σώματός του «ήταν παράγοντες που συνέβαλαν, επειδή επιβάρυναν τη λειτουργία του διαφράγματος» του 46χρονου.   

«Τα ευρήματά μας συνάδουν με αυτά που είδε ο κόσμος. Δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε να προκαλέσει ή να συμβάλει στον θάνατο», δήλωσε ο Μπάντεν. Οι δυο γιατροί πιστεύουν ότι ο Φλόιντ πέθανε στο σημείο που τον είχαν ακινητοποιήσει. «Για τον Τζορτζ Φλόιντ, το ασθενοφόρο ήταν η νεκροφόρα του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπεν Κραμπ.