Latest News

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Το βίντεο που «καίει» τον Μπολσονάρου! «Δεν θα περιμένω να γαμ…!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο πυροδότησε νέες εντάσεις μεταξύ οπαδών και επικριτών του προέδρου Μπολσονάρου. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Την ίδια στιγμήη Βραζιλία έχει εξελιχθεί σε νούμερο 2 επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού πίσω από τις ΗΠΑ, Αφορά την κατηγορία από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σέρτζιο Μόρο, έναν δημοφιλή σταυροφόρο κατά της διαφθοράς, ότι ο Μπολσονάρου τον πίεσε να αντικαταστήσει ανώτερους αξιωματούχους της ομοσπονδιακής αστυνομίας εν μέσω ερευνών εις βάρος μελών της πολιτικής φατρίας του προέδρου της Βραζιλίας.
Οι κατηγορίες του Μόρο οδήγησαν σε ομοσπονδιακή ποινική έρευνα.
Στην ηχογράφηση μιας υπουργικής συνάντησης της 22ας Απριλίου, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Μπολσονάρου με χυδαία γλώσσα λέει ότι είναι προνόμιο του να αλλάζει αξιωματούχους ασφαλείας, τα αφεντικά τους ή ακόμη και υπουργούς.
«Προσπάθησα να αντικαταστήσω επισήμως τους ανθρώπους ασφαλείας μας στο Ρίο ντε Τζανέιρο και δεν τα κατάφερα. Τέλος συζήτησης. Δεν θα περιμένω να γ@μ…θεί η οικογένειά μου ή οι φίλοι μου», ακούγεται να λέει ο Μπολσονάρου. «Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε (τον αξιωματούχο), αλλάξτε το αφεντικό του. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το αφεντικό; Αλλάξτε τον υπουργό. Τέλος της ιστορίας. Δεν αστειευόμαστε», πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τη δημοσιοποίηση του βίντεο στο Facebook ο Μπολσονάρου, που βλέπει το τελευταίο διάστημα να πέφτουν τα ποσοστά της δημοτικότητάς του, είπε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ανάμειξης στην ομοσπονδιακή αστυνομία», ενώ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε ότι μιλούσε για τα μέλη της προσωπικής του ασφάλειας κι όχι ανώτερα στελέχη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.