Latest News

Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Πότε ανοίγουν τα θερινά σινεμά - Τι θα γίνει με τις συναυλίες, τις παραστάσεις και τα φεστιβάλ

Οδηγός για τα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού ...

Στα θερινά σινεμά που θα ανοίξουν από 1η Ιουνίου θα ισχύει όριο 40% στην πληρότητα με σύσταση για χρήση μάσκας και αντισηπτικών και ειδικών κανόνων υγιεινής, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Για τις πρόβες και τα κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά γυρίσματα που μπορούν να ξεκινήσουν από 18 Μαΐου θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις, να εξασφαλίζεται επαρκής αερισμός και εξαερισμός σε κλειστούς χώρους παράλληλα με απολυμάνσεις με διάλυμμα χλωρίνης πριν και μετά το τέλος κάθε πρόβας/γυρίσματος, οι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μη ιατρική μάσκα, αντισηπτικά και προστευτική προσωπίδα στις πρόβες ενώ θα προβλέπονται ειδικοί κανόνες για μακιγιάζ, κομμωτήρια, βεστιάριο
Οι αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου και θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις 1,5 μέτρου, ενώ θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά ώρα. Επιπλέον, θα υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας και αντισηπτικών.
Τα μουσεία θα ανοίξουν ξανά στις 15 Ιουνίου, ανέφερε η υπουργός. Σχετικά με τα μέτρα προστασίας στα μουσεία θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων. Ακόμη θα επιτρέπεται η χρήση κλιματιστικών ανοικτού κυκλώματος. Επίσης ανά ώρα θα εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων.
Όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα σε ανοιχτούς χώρους, θα μπορούν να ξεκινήσουν από 15 Ιουλίου.
Τα ζωντανά θεάματα θα πραγματοποιούνται με πληρότητα 40%, η σκηνή θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 3 μέτρα από την πρώτη σειρά καθισμάτων, σε περίπτωση ορθίων θεατών η απόσταση θα είναι 1,5 μέτρο
Θα διοργανωθούν 200 «μικρά πολιτιστικά δρώμενα με κόστος 2 εκατ. ευρώ σε αρχαιολογικούς χώρους ενώ με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ οι δημοτικοί πολιτιστικοί χώροι θα παραχωρούνται δωρεάν.