Latest News

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Πέντε συν ένα άλυτα θέματα των Εμπόρων του Πειραιά

Με πέντε συν ένα άλυτα θέματα στην ατζέντα πραγματοποιήθηκε άλλη μια συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου...
της πόλης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.
Ειδικότερα τέθηκαν προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:
  1. Η Ιπποδάμεια Κεντρική Αγορά Τροφίμων στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ., δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του έργου. Αποφασίστηκε να αποσταλεί εκ νέου κοινή επιστολή της Αντιπεριφέρειας, του Δήμου, των τριών Επιμελητηρίων της πόλης (ΕΒΕΠ, ΕΕΠ και ΒΕΠ) και του Εμπορικού Συλλόγου προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.
  2. Η ανάγκη εκπόνησης μιας νέας κυκλοφοριακής μελέτης για τον Πειραιά, η πορεία των έργων του παραλιακού μετώπου και η ανάγκη έναρξης της λειτουργίας του Τραμ στον Πειραιά.
  3. Ζητήθηκε η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στην προσπάθεια για την επανεκκίνηση της τοπικής μας αγοράς που δοκιμάζεται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, μέσω προωθητικών ενεργειών και δράσεων, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.
  4. Η διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων και η σωστή χωροθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ώστε να μην εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.
  5. Η εξελικτική πορεία της πρωτοβουλίας του Δήμου για μαζική παραγωγή υφασμάτινων μασκών από βιοτεχνίες της πόλης μας, με την οικονομική συμβολή των Επιμελητηρίων του Πειραιά, για τη διάθεσή τους στην αγορά της πόλης μας, ώστε τα έσοδα να διατεθούν σε  κοινωνικές δομές και στα νοσοκομεία του Πειραιά.
  6. Η πορεία υλοποίησης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Πειραιά, καθώς και θέματα σχετικά με τις Ημέρες θάλασσας 2020.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την σημασία συνέχισης της στενής εποικοδομητικής συνεργασίας και επικοινωνίας της για την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

@ Αν εξαιρέσει κανείς το θέμα με τις μάσκες, τα υπόλοιπα πέντε ζητήματα έχουμε βαρεθεί να ακούμε πως τα συζητάνε χωρίς ν' ανακοινώνεται κάτι ουσιαστικό πέρα από καμία επιστολή προς τους αρμόδιους...