Latest News

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

"Πόλεμος" για τα σκουπίδια με επίκεντρο το Σχιστό - "Εμφύλιος" Κερατσινίου - Δραπετσώνας & Περάματος


Νέο μέτωπο στον "εμφύλιο" πόλεμο ξέσπασε  αυτή τη φορά μεταξύ των Δημάρχων Κερατσινίου - Δραπετσώνας και  Περάματος για σκουπίδια...
στο Σχιστό.


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

Μετά τον Δήμο Πειραιά, ήρθε τώρα και ο Δήμος Περάματος και ζητάει από την εκκλησία να του παραχωρηθεί χώρος στο Σχιστό για να δημιουργήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της δικής του πόλης (!).

Για άλλη μία φορά δηλώνουμε ρητά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι: η περιοχή του Σχιστού αποτελεί την είσοδο της πόλης μας. Για δεκαετίες ολόκληρες τη χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν ό,τι πιο ρυπογόνο και ο,τι πιο επιβλαβές για τις πόλεις τους στη δική μας αυλή.


Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν θα επιτρέψει καμιά νέα επιβάρυνση. Αντίθετα, μαζί με τη Δημοτική του Αρχή, θα παλέψει για την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που μας έχουν φορτώσει εδώ και δεκαετίες. Ας το καταλάβουν όλοι καλά, είτε έχουν, είτε δεν έχουν ιδιοκτησία στο Σχιστό. Σ’ αυτόν τον Δήμο ζούν άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μία πόλη χωρίς ρυπογόνες δραστηριότητες. Θα φροντίσουμε όλοι εμείς μαζί γι’ αυτό.

Δήλωση Δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη
«Ας μιλήσουμε για το Σχιστό»

Είναι πολύ λυπηρό και απορίας άξιον για εμένα, το γεγονός πως ο Χρήστος Βρεττάκος ως Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας απαντά με αυτό το απαράδεκτο ύφος στην εισήγηση που απέστειλα στους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης μου, χωρίς να μπει καν στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου.
Το λυπηρό γιατί έως σήμερα τόσο προσωπικά ως Δήμαρχος της πόλης, όσο και ο Δήμος Περάματος είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην προσπάθεια επίλυσης κοινών μας προβλημάτων.
Μάλιστα, την περίοδο αυτή βρισκόμαστε μπροστά σε δύο μεγάλα προβλήματα σε βάρος του περιβάλλοντος των πόλεών μας, δηλαδή τον νέο περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική και βεβαίως την άναρχη επέκταση του λιμανιού. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις υπονομεύουν την κοινή μας στόχευση.
Το δε απορίας άξιον είναι, πως ενώ αποδέχεται ο Χρήστος Βρεττάκος να μεταφέρει τα απορρίμματα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε χώρο που βρίσκεται στα Διοικητικά-Γεωγραφικά όρια του Δήμου Περάματος, δηλαδή στο ΣΜΑ Σχιστού Περάματος, αντιδρά με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.
Είναι αδιανόητο το γεγονός πως προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις και μάλιστα εσφαλμένες, όταν στον ίδιο χώρο ο Δήμος Περάματος διερευνά τη μεταφορά της Διεύθυνσης Περιβάλλοντός του, ως δικαιούται, μέσα στα Διοικητικά-Γεωγραφικά του όρια, χωρίς βεβαίως να κατασκευάσει ΣΜΑ, κάτι που θα ήταν εντελώς παράλογο, από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πως σε παρακείμενο χώρο λειτουργεί ήδη Σταθμός Μεταφόρτωσης, όπου ο Δήμος Περάματος μεταφέρει καθημερινά τα απορρίμματά του.
Μάλλον κάτι δεν έχει καταλάβει καλά ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας…
Οι ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής σε βάρος των όμορων Δήμων είναι δεδομένο πως αποτελούν μία λάθος επιλογή κ. Βρεττάκο από την πλευρά σας".