Latest News

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Παραβίασε το lockdown και πήγε για ποδήλατο! - Σάλος με τον Υπουργό Υγείας της Νέας Ζηλανδίας (ΕΙΚΟΝΑ)

Ο υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε συγγνώμη από την πρωθυπουργό Jacinda Ardern καθώς φωτογραφήθηκε να κάνει ποδηλασία βουνού, παραβιάζοντας τις εντολές της κυβέρνησης για κατ' οίκον περιορισμό και lockdown σε όλη..
τη χώρα.  

 Ο David Clark παραδέχθηκε την Πέμπτη το βράδυ ότι είχε πάει με το αυτοκίνητό του σε ένα πάρκο, δύο χιλιόμετρα από το σπίτι του. «Μίλησα με τον υπουργό Υγείας χθες το βράδυ, ο οποίος μου ζήτησε συγγνώμη», δήλωσε η πρωθυπουργός   

«Αναμένω οι υπουργοί να δίνουν το παράδειγμα για όσα ζητούμε από τους Νεοζηλανδούς να ακολουθήσουν. Οι άνθρωποι μπορούν να βγουν έξω για να πάρουν φρέσκο αέρα και να οδηγήσουν μικρές αποστάσεις αν χρειαστεί, αλλά ζητήσαμε από τους ανθρώπους να αποφεύγουν δραστηριότητες όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος τραυματισμού και ο υπουργός θα έπρεπε να ακολουθήσει αυτή την οδηγία».     

Η Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σε lockdown επιπέδου 4 για να εμποδίσει την εξάπλωση του Covid-19, και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις έχουν κλείσει. Ωστόσο, την Πέμπτη, το φορτηγό του Clark, το οποίο μάλιστα ξεχωρίζει καθώς φέρει το όνομά του και το πρόσωπό του, φωτογραφήθηκε από έναν περαστικό και η εικόνα δημοσιεύθηκε  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

  «Αυτή ήταν η μοναδική μου ευκαιρία να βγω για άσκηση... Η ίδια η διαδρομή δεν είναι επίφοβη και χρησιμοποιείται ευρέως από τις οικογένειες που περπατούν. Γνωρίζω ότι τώρα δεν είναι η ώρα οι άνθρωποι να συμμετέχουν σε δραστηριότητες άσκησης υψηλότερου κινδύνου. Δεν θέλω να δώσω σε κανέναν την εντύπωση ότι αντιμετωπίζω επιπόλαια την κατάσταση. Αυτό που έγινε ήταν μια υπενθύμιση για να σκεφτώ προσεκτικά για το πώς να ασκούμαι σωστά στην νέα ρουτίνα μου».   

Ο υπουργός Οικονομικών Grant Robertson δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει εκτίθενται σε κίνδυνο και ο Clark ήξερε ότι είχε κάνει κάτι λάθος. Είπε ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί για το θέμα και μια συγγνώμη αρκούσε. «Πρέπει να δίνει το παράδειγμα, και δεν το έκανε σε αυτή την περίπτωση».