Latest News

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κορωνοίός: Συνελήφθη ο μητροπολίτης Κυθήρων - Πραγματοποίησε λειτουργία παρά την απαγόρευση!

 Στη σύλληψη του μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ προχώρησαν οι αρχές, καθώς...κατά παράβαση της σχετικής απαγόρευσης, την Παρασκευή τέλεσε κανονικά τη λειτουργία των Χαιρετισμών.

Μάλιστα οι καμπάνες χτυπούσαν καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης αφού παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε φτάσει ακόμα η εγκύκλιος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.


Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Κυθήρων βρέθηκε  στην αστυνομία ενώ έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες ώστε να ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας. Η δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ για παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοιού συντάχθηκε και αναμένεται να σταλεί στον Εισαγγελέα.

Ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του ξεκαθαρίστηκε πως την επόμενη φορά θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Αντίθετος ο Δήμαρχος

Αντίθετος με την κίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ναό κατά τη Γ’ Στάση των Χαιρετισμών με την παρουσία πιστών, είναι ο δήμαρχος του νησιού κ. Στράτος Χαρχαλάκης.
Ο δήμαρχος ανέφερε πως χθες στα Κύθηρα δεν τηρήθηκε η απόφαση της πολιτείας και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό και πιθανόν και σε τρίτη, ενώ σημείωσε ότι: «κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων» τονίζοντας πως «για την παράνομη πράξη του Μητροπολίτη σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται παρέμβαση εισαγγελέα».