Latest News

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Φρίκη στην Ισπανία: Βρήκαν πτώματα σε γηροκομεία - Ηλικιωμένοι πέθαναν από την επιδημία του κορωνοϊού!

Στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που...
επλήγησαν από την επιδημία του κορωνοϊού.   

«Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. 

«Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλελειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές», δήλωσε. 

  Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.    

   Παγοδρόμιο στη Μαδρίτη μετατρέπεται σε νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού  

 Παγοδρόμιο στη Μαδρίτη αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου στην ισπανική πρωτεύουσα ανήλθε σε 10.575 και ο αριθμός των νεκρών σε 1.263, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.   

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο.   

 Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης του νέου κορωνοϊού.   

Στη Μαδρίτη, εξάλλου, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την επιδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από αύριο θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.   

Το παγοδρόμιο βρίσκεται κοντά στο συνεδριακό κέντρο IFEMA, όπου έχουν εγκατασταθεί κρεβάτια για την φροντίδα ασθενών με κορονοϊό. Η Μαδρίτη θα μπορούσε να παράσχει φροντίδες σε 1.300 ασθενείς στο IFEMA αυτήν την εβδομάδα και 126 άνθρωποι έχουν ήδη εισαχθεί, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση.