Latest News

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Δημιουργείται ταμείο στην Αθήνα για στήριξη των εργαζομένων στο σεξ!

Ένα ταμείο στήριξης για τους εργαζόμενους στο σεξ, μία από τις πλέον πληγείσες από την πανδημία κοινωνικές ομάδες...

 μέσω crowdfunding δημιούργησε  ο Πρωτοβάθμιος Φορέας Πρόληψης και Ενδυνάμωσης εργαζόμενων στο σεξ «Red Umbrella Αthens» (RUA).

 Η καραντίνα και το lockdown λόγω Covid-19 είναι μια μεγάλη, πρωτόφαντη δοκιμασία για ολόκληρη την κοινωνία, υπάρχουν όμως άτομα και κοινωνικές ομάδες που έχουν αφεθεί εντελώς στην τύχη τους, εφόσον δεν έχει προβλεφθεί γι' αυτά κανένα δίχτυ προστασίας.   

Ανάμεσά τους οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο σεξ, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιοπορισμού, όπως επιβεβαιώνει η Άννα Κουρουπού, διευθύντρια του Red Umbrella Athens (RUA), τα γραφεία του οποίου έχουν τεθεί προσωρινά εκτός λειτουργίας – γίνεται όμως μεγάλη προσπάθεια να συνεχιστούν οι δράσεις δρόμου της οργάνωσης. 

  «Οι εργαζόμενες/-οι στο σεξ δεν είναι βέβαια ενταγμένοι σε κάποιο μισθολόγιο και παρότι πρόκειται για μια εργασία νόμιμη, στην Ελλάδα δεν απολαμβάνουν κανένα απολύτως εργασιακό δικαίωμα. Δεν δικαιούνται επιδόματα ανεργίας ούτε άδειες ασθενείας, δεν είναι καν κάπου ασφαλισμένοι» λέει.  

 Στα βήματα ανάλογων πρωτοβουλιών που έχουν ξεκινήσει ήδη σε άλλες χώρες που κήρυξαν lockdown, η RUA δημιούργησε ένα ταμείο αλληλοβοήθειας και στήριξης γι' αυτούς τους ανθρώπους μέσω crowdfunding, για όσο κρατήσει αυτή η δοκιμασία, ενώ υπάρχει ήδη ανταπόκριση.