Latest News

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Γιώργος Καρκάς για τον κορωνοϊό «Βγήκα από τη φυλακή και μπήκατε όλοι οι υπόλοιποι»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θυμωμένος με όσους δείχνουν να ενοχλούνται με τα νέα μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού εμφανίστηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς...
στην εκπομπή «Μεσημέρι #Yes» του OPEN. 
«Είμαι λίγο θυμωμένος. Βλέπω γύρω μου ότι επικρατεί μία κατάσταση καραντίνας που επέβαλε η πολιτεία και πολύ σωστά έπραξε. Δεν μπορώ, λοιπόν, να ακούω ανθρώπους που είναι μέσα μόλις μία βδομάδα εγκλεισμού στο σπίτι τους για έναν τόσο σοβαρό λόγο να κάνουν λες και τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι. Πρέπει να εκτιμήσουν τη ζεστασιά του σπιτιού τους, με τους ανθρώπους τους, με όλες τις ανέσεις που μπορεί να τους προσφέρει ο χώρος τους και να βάλουν στο μυαλό τους τον λόγο που γίνεται όλο αυτό.
Όταν είσαι δεκαέξι μήνες στη φυλακή χωρίς να υπάρχει λόγος για να είσαι, πιστέψτε με όλοι οι άνθρωποι στα δικά μου αυτιά, οι οποίοι δείχνουν να ενοχλούνται από τον περιορισμό μέσα από το σπίτι τους ή δείχνουν ότι δεν μπορούν να πειθαρχήσουν αυτό που μας έχει επιβάλει η πολιτεία, το οποίο είναι πάρα πολύ σωστό, με βρίσκει το λιγότερο ενοχλημένο.
Από εκεί και πέρα δύο πράγματα να πω ακόμα. Πρώτον, να βάλουμε στο μυαλό μας για το λόγο που "#Μένουμε_σπίτι". Εγώ ήμουν δεκαέξι μήνες στη φυλακή χωρίς να υπάρχει λόγος γι' αυτό που περνούσα και σε τελείως απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνθήκες. Πρέπει να προστατέψουμε την κοινωνία. Δεύτερον, να εκτιμήσουμε ότι είμαστε στις ανέσεις του σπιτιού μας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι σε φυλακές που μπορεί να είναι αθώοι» τόνισε ο Γιώργος Καρκάς. 
Και πρόσθεσε: «Το πρώτο πράγμα που έκανα επιστρέφοντας από τον Κορυδαλλό, ήταν να πάω σπίτι μου, να κάνω ένα ζεστό μπάνιο και να ξαπλώσω στο κρεβάτι μου. Στη φυλακή δεν στερείσαι μόνο την ελευθερία σου, αλλά και το οτιδήποτε άλλο σε κάνει έναν αξιοπρεπή άνθρωπο ως ύπαρξη».