Latest News

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Διαμαρτυρία για την υποβάθμιση της Α' Κοινότητας

Για υποβάθμιση του θεσμού και της λειτουργίας της Α΄Κοινότητας του Δήμου Πειραιά...
κάνουν λόγο οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος.

Aφορμή, η σύγκληση του κοινοτικού συμβουλίου την ίδια μέρα που συνεριάζει το Περιφεριακό Συμβούλιο Αττικής  το θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου της νότιας επέκτασης του λιμένα που αφορά στους κατοίκους της περιοχής. 


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ 

ΤΗΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ                                        
"παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να μην συγκαλέσετε συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου  την ίδια ημέρα που θα συζητηθεί στο περιφερειακό  συμβούλιο το θέμα της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου της νότιας επέκτασης του λιμένα που αφορά την κοινότητά μας -την Τετάρτη 11/3/2020- εσείς αποφασίζετε να το συγκαλέσετε μετά από 45 ημέρες αδράνειας του, με μοναδικό θέμα την παράταση ωραρίου μουσικής ενός καταστήματος. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρέωση σας  ως προέδρου  όπως και των άλλων μελών του συμβουλίου της κοινότητας ,να παρευρισκόμαστε στην συζήτηση που αφορά την κοινότητά μας.                                                  

  Σας υπενθυμίζουμε επίσης την απόφαση της κοινότητας στη συνεδρίαση στις 20/1/2020 όπου μετά από δική σας εισήγηση υπερψηφίστηκε η εξής πρόταση:
"Συντασσόµαστε µε τις προσπάθειες της Επιτροπής του ∆ηµοτικού Συµβουλίου για την τεκµηριωµένη και επιστηµονική περιβαλλοντική µελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της ΟΛΠ Α.Ε. για την νότια επέκταση του λιµένος κρουαζιέρας. Εκφράζοντας όµως την εύλογη ανησυχία µας για τις πιθανές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις του έργου της επέκτασης της προβλήτας, δηλώνουµε ότι θα παρακολουθούµε από κοντά τις εξελίξεις και όλες τις προβλεπόµενες από το νόµο παραµέτρους, διατηρώντας το δικαίωµα µας να παρέµβουµε όπου χρειάζεται πάντα µε γνώµονα την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της Α΄ ∆ηµοτικής Κοινότητας." 

 Γίνεται πλέον φανερό ότι με αυτήν την στάση σας υποβαθμίζετε τον θεσμό και την λειτουργία της Α' κοινότητας Πειραιά, όπως και ότι όταν ψηφίζατε τα παραπάνω ήταν μόνο  γιατί  είχατε "στριμωχτεί" από τις αντιδράσεις των  δημοτών αλλά και των πολιτικών προσώπων που ήταν παρόντα στην  συνεδρίαση του κοινοτικού συμβουλίου".                                                                                                                                                                          
 Γιά την αγωνιστική κοινοτική παράταξη ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ -ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ  !                          Οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη και Σωτήρης Αλεξόπουλος