Latest News

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Παίκτης του Άγιαξ ξύπνησε από κώμα 2,5 χρόνια μετά!

Ξύπνησε, μετά από 2,5 χρόνια σε κώμα ο Αμπντελχάκ Νούρι, παίκτης του Άγιαξ που υπέστη καρδιακή ανακοπή το καλοκαίρι του 2017, κατά τη διάρκεια...
φιλικού αγώνα.   

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα, ο 22χρονος μέσος της ολλανδικής ομάδας έχει επιστρέψει σπίτι του. Έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, προσπαθεί να επικοινωνήσει με μικρές χειρονομίες, ωστόσο δεν μπορεί να μιλήσει ή να περπατήσει.   

Επανήλθε, έχει τις αισθήσεις του και τρώει, αλλά δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι. Στις καλές φάσεις του υπάρχει κάποιου είδους επικοινωνία, κουνά τα φρύδια του. Δεν μπορεί να το κάνει για πολύ, φαίνεται να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια» τόνισε στην ολλανδική «De Telegraaf» ο αδερφός του 22χρονου, Αμπντεραχίμ.      
«Ο Appie έχει συνείδηση τού πού βρίσκεται. Είναι καλό για εκείνον να βρίσκεται σε ένα οικείο περιβάλλον με την οικογένειά του. Του μιλάμε και βλέπουμε μαζί ποδόσφαιρο, κάτι που του αρέσει» προσθέτει ο αδερφός του. 

  «Πιστεύουμε πως είναι ένα θαύμα, είναι σκληρή δοκιμασία για εμάς, όμως συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Στόχος μας είναι να βελτιωθεί η κατάσταση του Appie. Και θα τον φροντίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε» συμπληρώνει ο πατέρας του 22χρονου, Μοχάμεντ.   

Στις 8 Ιουλίου του 2017 ο Ολλανδο-μαροκινός μέσος του Άγιαξ κατέρρευσε κατά τη διάρκεια φιλικού ματς μεταξύ Άγιαξ και Βέρντερ Βρέμης στην Αυστρία. Η καρδιακή ανακοπή που διαπιστώθηκε πως υπέστη του προκάλεσε σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.  

 Ο Νούρι ήταν «παιδί» του Άγιαξ που είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες του για να ενταχθεί, χρόνια μετά, στην ομάδα.   SkySport