Latest News

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

«Με ταπείνωσαν - Φοβήθηκα»: Tι υποστηρίζει η 26χρονη που συνελήφθη επειδή φορούσε μπικίνι στις Μαλδίβες (ΒΙΝΤΕΟ)


H βρετανίδα που εμφανίστηκε σε βίντεο να σύρεται και να συλλαμβάνεται από αστυνομικούς επειδή είχε φορέσει ένα μπικίνι στις Μαλδίβες, κατηγόρησε τις αρχές για το περιστατικό και δήλωσε πως...
υπέστη βία.

   Η Cecilia Jastrzembska, 26 ετών, γνωστή από τη συμμετοχή της σε βρετανικά ριάλιτι, δήλωσε ότι είχε φοβηθεί για τη ζωή της και πως οι αξιωματικοί την κλώτσησαν στο στομάχι και της έκαναν σωματική έρευνα. 

«Ήμουν τρομοκρατημένη. Νόμιζα ότι η ζωή μου ήταν σε κίνδυνο. Νόμιζα ότι είχα απαχθεί», είπε στην Mirror. Προσέθεσε ότι όσα έγιναν στην παραλία ήταν «ταπεινωτικά» και πως η εμπειρία της ήταν τραυματική.   Το μπικίνι επιτρέπεται σε θέρετρα διακοπών στη δημοφιλή τουριστική περιοχή, αν και είναι «αυστηρά απαγορευμένο» μακριά από τα θέρετρα. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο το πού ακριβώς τραβήχτηκε το βίντεο που δείχνει τους αστυνομικούς να τη συλλαμβάνουν.  



To συμβάν προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και πήρε διαστάσεις από τον Τύπο στη Βρετανία ενώ μετά τις αντιδράσεις, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ζήτησε συγγνώμη.   

Η Cecilia λέει πως βρέθηκε στο Maafushi, έχοντας ταξιδέψει με σκάφος από το γειτονικό νησί Adaaran, όταν συνειδητοποίησε ότι ακολουθούνταν από μια ομάδα ανδρών. Ήταν με έναν φίλο της και λέει πως στην αρχή δεν είχαν ιδέα ότι ήταν αστυνομικοί οι άνδρες που της μιλούσαν. «Υπήρχαν άνθρωποι που φορούσαν μπικίνι παντού. Δεν είχα ιδέα ότι ήταν παράνομο σε ορισμένα μέρη των νησιών». 

«Άρχισαν να μας ακολουθούν και να μας φωνάζουν. Δεν ήξερα τι ήθελαν ή τι έλεγαν. Στη συνέχεια, είπαν πως είναι αστυνομικοί. Τους ζήτησα να μου δείξουν κάποια ταυτότητα και είπαν όχι». Η γυναίκα λέει πως το βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων, έδειχνε μόνο ένα μικρό μέρος από όσα έγιναν και πως όλο το επεισόδιο διήρκεσε ουσιαστικά 10 λεπτά προτού βρεθεί σε ένα αυτοκίνητο.       


«Αν είχαν πει να καλυφθώ με ρούχα θα το είχα κάνει. Δείχνω το μέγιστο σεβασμό απέναντι στα ισλαμικά έθιμα», υποστηρίζει η 26χρονη. «Αλλά νομίζω ότι απλά ήθελαν να ταπεινώσουν. Μας έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και επειδή δεν είχαν στολές, σκέφτηκα ότι είχα απαχθεί. Ο άντρας στο κάθισμα του συνοδηγού απλά γέλασε. Αυτό ακριβώς μου έδειξε ότι ήταν μια μισογυνιστική επίθεση και πως δεν είχε σχέση με προσβολή από την εμφάνισή μου», λέει η Cecilia η οποία αφηγείται πως όταν έφθασαν μαζί με τον Lucas στο αστυνομικό τμήμα ήταν τρομοκρατημένοι γιατί δεν γνώριζαν τι συνέβαινε και τι θα ακολουθούσε.   Είπε ότι οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να τους δώσουν νερό και δεν τους επιτρεπόταν να κάνουν τηλεφωνήματα ή να ζητήσουν νομικές συμβουλές. 

Η Cecilia δήλωσε ότι πέρασαν μια μέρα σε κελί και στη συνέχεια τους είπαν ότι θα μπορούσαν να φύγουν από το αστυνομικό τμήμα εάν συμφωνούσαν να παραδώσουν τα διαβατήρια τους, κάτι που δεν έκαναν. «Πέντε άνδρες μας ακολούθησαν πίσω στο ξενοδοχείο μας. Εμείς κλειδωθήκαμε στο δωμάτιό μας, αλλά χτύπησαν την πόρτα μας για 20 λεπτά. Ήταν πραγματικά απειλητικό». 

  Το επόμενο πρωί μια νέα ομάδα αστυνομικών έφτασε και συνέχισε να ζητά τα έγγραφά τους λέγοντας ότι ήταν έγκλημα να μην τα παραδώσουν. Οι δύο τουρίστες δεν το έκαναν και τελικά επικοινώνησαν με την βρετανική πρεσβεία, η οποία επιβεβαίωσε ότι έπραξαν σωστά που δεν παρέδωσαν τα διαβατήριά τους και τελικά πέταξαν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη. 

  Η Cecilia λέει πως το σοκ της ήταν ακόμη μεγαλύτερο όταν κατάλαβε πως το βίντεο είχε κυκλοφορήσει παντού και πως οι αρχές την είχαν κατονομάσει υποστηρίζοντας πως ήταν μεθυσμένη και πως είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα και η βρετανίδα υποστηρίζει πως επιθυμεί την τιμωρία των αστυνομικών.