Latest News

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Αυτά αναφέρει το πόρισμα για ΠΑΟΚ και Ξάνθη - Διαβιβάστηκε στη Super League


Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) για το ζήτημα πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΕ Ξάνθη και ΠΑΟΚ, το σχετικό έγγραφο διαβιβάστηκε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League...
σήμερα Δευτέρα 10/2.

Η ανακοίνωση της Super League αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι διαβιβάστηκε σήμερα στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League, δια του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 96/10.2.2020 εγγράφου της  Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η «από 27.01.20 Έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που αφορά: α) την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο. και β) την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ Α.Ο. και ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Εντός των προσεχών ημερών, θα οριστεί δικάσιμος από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League».
Πρόκειται για ένα πόρισμα που φτάνει τις 84 σελίδες, στις οποίες η ΕΕΑ χρησιμοποιεί οικονομικά και εταιρικά στοιχεία, έγγραφα τραπεζών με επίσημες συναλλαγές, αλλά και νομικά επιχειρήματα.
Ένα από τα σημεία στο σκεπτικό είναι πως το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που μετέφερε από την RFA στην Dimera ο Ιωάννης Καλπαζίδης (συγγενικό πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη) αφορούσε σε ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, γεγονός που δείχνει την σχέση του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 
Έτσι θεωρείται ότι ο Καλπαζίδης μέσω των μετοχών του ομολογιακού δανείου, συνδέεται με την ίδια την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα στοιχεία αυτά τα προσκόμισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και η RFA του Καλπαζίδη, όταν τους ζητήθηκε από την επιτροπή.
Σε άλλο σημείο του σκεπτικού επισημαίνεται ότι στην αυτοψία που έγινε στις εγκαταστάσεις της Ξάνθης από την Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το ξενοδοχείο είναι άνευ ιδιαίτερης αξίας και μετά την αγορά του από τον Ιωάννη Καλπαζίδη δεν έχει γίνει κανένα έργο συντήρησης.