Latest News

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

«Βατερλώ» στη Συρία για τον Ερντογάν - Σκοτώθηκε δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες - Η απάντηση Ρώσων, Αμερικανών και ΝΑΤΟ!

Oι δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ που στηρίζονται από την Ρωσία, βομβάρδισαν στρατιωτικές θέσεις της Τουρκίας στην επαρχία Ιντλίμπ, με...
αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 33 στρατιώτες και να τραυματιστούν δεκάδες.
Η επίθεση προκάλεσε την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κάλεσε την νύχτα έκτακτο στρατιωτικό συμβούλιο, όπου μετά από 3 ώρες σύσκεψης, αποφάσισαν να απαντήσουν στην Συρία με βομβαρδισμό σε θέσεις του Ασάντ στα βορειοδυτικά της χώρας, αλλά και να ανοίξουν ένα άλλο πολύ μεγάλο πονοκέφαλο στην Ευρώπη: να αφήσουν ελεύθερους τους Σύρους μετανάστες να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, είτε από θάλασσα είτε από στεριά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Ερντογάν επικοινώνησε με την αρχηγό του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, ενημερώνοντάς την για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύσκεψη.
Την ίδια ώρα, οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας κρέμονται από μία κλωστή. Οι Ρώσοι κατηγόρησαν την Τουρκία πως τους επιτέθηκε στην Ιντλίμπ, κάτι που αρνείται ο τουρκικός στρατός.
Στο μεταξύ, από πλευράς Τουρκίας διέρρευσε πως ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλενμπεργκ, χωρίς να γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεων.
Ο Στόλενμπεργκ από την πλευρά του, καταδίκασε τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν το συριακό καθεστώς και η σύμμαχός του Ρωσία στην Ιντλίμπ και ζήτησε «αποκλιμάκωση» της έντασης.
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ απαίτησε το συριακό καθεστώς και η σύμμαχός του Ρωσία να βάλουν τέλος στην «αποτροπιαστική επίθεσή τους». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της Τουρκίας, τονίζοντας πως εξετάζουν πως μπορούν να προσφέρουν βοήθεια στις δυνάμεις του Ερντογάν.