Latest News

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Έδιωξαν την υπουργό που έβαλε την πινακίδα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

«Πλήρωσε» την επιλογή της να επαναφέρει έξω από το υπουργείο της την παλαιά πινακίδα με το όνομα...
«Δημοκρατία της Μακεδονίας». 

Η Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, με 62 ψήφους υπέρ έναντι 26 κατά, αποφάσισε την αποπομπή από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ρασέλα Μιζράχι.
Υπέρ της πρότασης για την αποπομπή της Μιζράχι ψήφισαν οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και οι βουλευτές των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας, ενώ κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, από το οποίο προέρχεται η Μιζράχι.
Η Ρασέλα Μιζράχι ορίστηκε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής την 3η Ιανουαρίου, στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει πως 100 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει και η αντιπολίτευση, με δύο υπουργούς. Το VMRO-DPMNE εκπροσωπείται στην υπηρεσιακή κυβέρνηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής.
Αύριο Κυριακή αναμένεται να επισημοποιηθεί η διάλυση της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας και η προκήρυξη νέων, πρόωρων βουλευτικών εκλογών τη 12η Απριλίου.