Latest News

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Πρίγκιπας Άντριου: Είχε σχέση και με δεύτερο «βιαστή ανηλίκων»- Καναδό μεγιστάνα της μόδας

Μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν, τώρα αποκαλύπτεται ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε φιλοξενηθεί σε έπαυλη μεγιστάνα που κατηγορείται για τον βιασμό 10 γυναικών...
και κοριτσιών.  

 Ο πρίγκιπας Άντριου είχε μείνει στην έπαυλη του Πίτερ Νάιγκαρντ στις Μπαχάμες το 2000. Είχε πάει εκεί μαζί με την πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον και τις δύο κόρες του, πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία. 

Η επίσκεψη της οικογένειας στην έπαυλη είχε γίνει λίγο αφότου ο Νάιγκαρντ διευθέτησε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς τρεις γυναίκες είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.    

Ο 77χρονος Καναδός μεγιστάνας της μόδας κατηγορείται ότι στην ίδια έπαυλη στις Μπαχάμες παρέσυρε κορίτσια έως 14 ετών, τα οποία τα νάρκωνε και τα βίαζε. Οι κατηγορίες σε βάρος του Νάιγκαρντ και οι σχέσεις του πρίγκιπα Άντριου μαζί του θυμίζουν το σκάνδαλο Επστάιν, στο οποίο επίσης ενεπλάκη ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ.   

Μετά την έκταση που πήρε η εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τον χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν- ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή τον περασμένο Αύγουστο- ο πρίγκιπας Άντριου αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα βασιλικά καθήκοντά του. Τον προηγούμενο μήνα Αμερικανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον γιο της Ελισάβετ για μηδενική συνεργασία στο πλαίσιο της έρευνας για τον Επστάιν.     

Σε αυτή την υπόθεση, με τις κατηγορίες σε βάρος του Νάιγκαρντ, δεν υπάρχει υπαινιγμός για εμπλοκή του δούκα του Γιορκ σε οποιαδήποτε ακατάλληλη συμπεριφορά. Όμως, το γεγονός ότι διατήρησε επαφές με τον μεγιστάνα προκαλεί συγκρίσεις με τη σχέση που διατήρησε με τον Επστάιν, μετά τη φυλάκιση του τελευταίου το 2008 για εξώθηση ανήλικης στην πορνεία.     Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο τις κατηγορίες σε βάρος του Νάιγκαρντ, ή για τη σχέση του πρίγκιπα Άντριου με τον μεγιστάνα.   



«Νάρκωνε και βίαζε ανήλικες»   

Σε βάρος του Πίτερ Νάιγκαρντ κατατέθηκε καταγγελία 99 σελίδων. Σε αυτή αναφέρεται ότι ο μεγιστάνας της μόδας έκανε πάρτι στην έπαυλή του στις Μπαχάμες, για να προωθήσει την εταιρεία ρούχων του, στα οποία έδιναν το παρών διάσημοι και πολιτικοί. Ανάμεσά τους οι Όπρα Γουίνφρεϊ, Τζορτζ Μπους, Ρόμπερτ ντε Νίρο και Σον Κόνερι.  

 Όμως, ο Νάιγκαρντ κατηγορείται ότι από το 2008 έως το 2015 διοργάνωνε στην έπαυλη και πάρτι στα οποία παρέσυρε «εύπιστα και συχνά φτωχά κορίτσια και γυναίκες», με αντάλλαγμα μετρητά και ψευδείς υποσχέσεις για ευκαιρίες στον χώρο του μόντελινγκ. Εκεί, τα κορίτσια και οι γυναίκες έπεφταν θύματα βίαιης κακοποίησης.   




  Οχτώ από τις δέκα γυναίκες που έχουν κάνει την καταγγελία ήταν ανήλικες. Οι δύο ενήλικες εργάζονταν στην έπαυλη. Επίσης, τουλάχιστον δύο από τα θύματα χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα μετά το μαρτύριο που βίωσαν, σύμφωνα με την καταγγελία.   Οι 10 γυναίκες έχουν στραφεί και εναντίον της εταιρείας του Νάιγκαρντ, την οποία κατηγορούν για sex trafficking, όπως και ότι κάλυπτε τις ενέργειες του ιδιοκτήτη και προέδρου. Ακόμη, γίνεται αναφορά ότι υπήρχαν απειλές και δωροδοκίες, προκειμένου να μην καταγγελθούν οι βιασμοί. 

  Επιπλέον, ο Νάιγκαρντ κατηγορείται ότι είχε συνέχεια μαζί του 3-4 εργάτριες του σεξ «πλήρους απασχόλησης» τις οποίες υποχρέωνε να τον συνοδεύουν σε ταξίδια σε όλο τον κόσμο με το ιδιωτικό αεροσκάφος της εταιρείας του.  

 - Το χρονικό του βασιλικού σκανδάλου που συντάραξε το Παλάτι Τον Ιούνιο του 2011 μια 14χρονη που δήλωσε συμμετοχή στα καλλιστεία Miss Teen Bahamas Galaxy ισχυρίστηκε ότι κάλεσαν εκείνη και την μητέρα της σε ένα από τα πάρτι στην έπαυλη. Κατήγγειλε ότι την νάρκωσε και τη βίασε ο Νάιγκαρντ σε ένα από τα πάρτι, αλλά συνέχισε να πηγαίνει σε αυτά και τελικά έγινε διεθνές μοντέλο για την εταιρεία ρούχων του.     

Στο παρελθόν ο εκατομμυριούχος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και για φοροδιαφυγή. Το 2018 οι αρχές στις Μπαχάμες κατάσχεσαν την έπαυλή του, έπειτα από νομική διαμάχη με περιβαλλοντικές οργανώσεις, αναφορικά με τα σχέδια επέκτασης του ακινήτου.  

 Εκπρόσωπος του μεγιστάνα δήλωσε στη New York Post ότι οι ισχυρισμοί είναι απολύτως ψευδείς και δίχως βάση. Ακόμη ανέφερε ότι ο Νάιγκαρντ «ανυπομονεί να αποκαλύψει πλήρως αυτή την απάτη και να καθαρίσει μια και καλή το όνομά του».   
Με πληροφορίες από Times, Guardian