Latest News

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης της Αίγινας - Τρύπησαν έξι σωληνογραμμές στη Σαλαμίνα

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στις σωληνογραμμές στην περιοχή Ρέστη στη Σαλαμίνα, όπου εκτελούνται και οι επιμέρους εργασίες του έργου του Υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της ...
νήσου Αίγινας. 


Ήδη υπάλληλοι της  αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας κινητοποιήθηκαν τάχιστα προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτοψία και να ενισχυθούν τα μέτρα φύλαξης. 


Διαπιστώσεις


Ειδικότερα από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο κλιμάκιο σε συνεργασία με τους επιβλέποντες του έργου 
διαπιστώθηκαν: 


  1. Στην πρώτη σωληνογραμμή μήκους 936 μέτρων διάνοιξη είκοσι (20) οπών διαμέτρου 5 χιλιοστών. Οι οπές είναι διάσπαρτες  και πλησίον των ερμάτων με κίνδυνο να βυθιστεί η σωνληνογραμμή.
  2. Στην τελευταία σωληνογραμμή μήκους 360 μέτρων διαπιστώθηκε διάνοιξη τριών (3) οπών διαμέτρου 5 χιλιοστών, οι οποίες είναι διάσπαρτες και πλησίον των ερμάτων με κίνδυνο να βυθιστεί η σωληνογραμμή. 
  3. Στην προτελευταία σωληνογραμμή μήκους 1872 μέτρων διαπιστώθηκε διάνοιξη επτά (7) οπών διαμέτρου 5 χιλιοστών, οι οποίες είναι διάσπαρτες και πλησίον των ερμάτων με κίνδυνο να βυθιστεί η σωληνογραμμή.


Να σημειωθεί ότι η φύλαξη του έργου ενισχύεται, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.