Latest News

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Τραμπ: «Τι στο διάβολο ήταν αυτό με τα Παράσιτα;»- Η σαρδόνια απάντηση των παραγωγών της ταινίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ελαφρώς αργά αντανακλαστικά, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε χθες την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου που...
στις αρχές του μήνα, απένειμε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο νοτιοκορεάτικο φιλμ Παράσιτα (Parasite).  

 Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο Τραμπ αναρωτήθηκε με το χαρακτηριστικό του ύφος: «Πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της ακαδημίας κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε;» και συνέχισε: 

«Νίκησε μια ταινία από τη Νότια Κορέα! Τι στον διάβολο ήταν αυτό; Αρκετά προβλήματα έχουμε με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Κι από πάνω, της δίνουν το βραβείο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς;» είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του.    

Στην 92η απονομή των βραβείων Όσκαρ, τα «Παράσιτα» του σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο έγιναν το πρώτο ξενόγλωσσο φιλμ που κερδίζει τo χρυσό αγαλματίδιο της κορυφαίας κατηγορίας, στην 92χρονη ιστορία των βραβείων. «Είναι καλή; Δεν ξέρω», είπε ο Τραμπ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καν δει την ταινία.   

 Η αμερικανική εταιρεία που έχει αναλάβει την διανομή της ταινίας, η Neon, δεν άφησε ασχολίαστα τα λόγια του Τραμπ απαντώντας σκωπτικά πως η δυσπιστία του Τραμπ απέναντι στο υποτιτλισμένο φιλμ είναι «κατανοητή» καθώς ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν ξέρει ανάγνωση».       

Στη συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Πρώτα η Αμερική», ο Τραμπ εξέφρασε την προτίμησή του στις κλασικές ταινίες της λεγόμενης «χρυσής εποχής» του Χόλιγουντ: «Δώστε μας το Όσα παίρνει ο άνεμος. Μπορούμε να έχουμε ξανά το Όσα παίρνει ο άνεμος, παρακαλώ;», είπε ο μεγιστάνας, αναφερόμενος στο φιλμ του σκηνοθέτη Βίκτορ Φλέμινγκ, παραγωγής 1933.   

Από τα πυρά του Τραμπ δεν ξέφυγε ούτε ο Μπραντ Πιτ, τον οποίο αποκάλεσε «εξυπνάκια», πιθανότατα αντιδρώντας στον ευχαριστήριο λόγο του Πιτ που, όταν ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου, εξέφρασε την υποστήριξή του στην παραπομπή του Τραμπ.