Latest News

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: «Ανοίγει ο δρόμος για τα υδατοδρόμια στο Σαρωνικό»


Τη σημασία των υδατοδρομίων για τα νησιά του Σαρωνικού επεσήμανε ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης ...
κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων.

Με τον προηγούμενο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να εκδοθεί ούτε μία άδεια ενώ, με το νέο πλαίσιο που θέτει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εκτιμάται ότι θα έχουμε πτήσεις υδροπλάνων ακόμα και εντός του 2020, ίσως και ως το καλοκαίρι.


Όπως επισήμανε ο Βουλευτής, αντιμετωπίζοντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας την αδειοδότηση, δημιουργούμε όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο δίκτυο υδατοδρομίων. Από αυτό θα ωφεληθούμε όλοι οι πολίτες και περισσότερο θα ωφεληθούν τα μικρά νησιά, που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο και οι κάτοικοί τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις μετακινήσεις. 


Ειδικότερα, με επέκταση του δικτύου υδατοδρομίων στο Σαρωνικό, θα ωφεληθούν οι νησιώτες, αλλά και οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, και πολλοί άλλοι επαγγελματίες που εργάζονται στα νησιά και πηγαινοέρχονται καθημερινά. Επίσης, αυτό μπορεί να βοηθήσει και στην έγκαιρη μετακίνηση σε επείγοντα περιστατικά. 


Επιπλέον, με την αύξηση του ανταγωνισμού στον τομέα των μεταφορών, θα υπάρξει βελτίωση των υπηρεσιών και μείωση του κόστους των μετακινήσεων για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών. Συγχρόνως, η καλύτερη διασύνδεση των νησιών του Σαρωνικού με την υπόλοιπη Ελλάδα, θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μπουτσικάκης στην ανάγκη δημιουργίας πολλών νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στα νησιά του Σαρωνικού, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μην αναγκάζονται να αναζητούν δουλειά στις μεγάλες πόλεις, αφήνοντας το νησί τους, την οικογένειά τους και τους αγαπημένους τους. Έτσι, παράλληλα με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου δικτύου υδατοδρομίων, τα νησιά μας θα πρέπει να αποκτήσουν και τις αναγκαίες μαρίνες, που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του yachting, με δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας και προσέλκυση εύπορων τουριστών, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη και για την τοπική οικονομία.