Latest News

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Παρελθόν για την Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε - «Ευχαριστούμε και καλή τύχη»

Παρελθόν για την Μπαρτσελόνα αποτελεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον...
Κίκε Σετιέν να αναλαμβάνει προπονητικά καθήκοντα στον πάγκο των Καταλανών.    

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόλυση του Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς το βάρος της γνώμης των οπαδών έγειρε εις βάρος της παραμονής του. Η ήττα-αποκλεισμός από την Ατλέτικο στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης στην Μπαρτσελόνα εις βάρος του Ερνέστο Βαλβέρδε. 

Ο Βάσκος τεχνικός μπορεί να είχε κατακτήσει τη La Liga στις δύο χρονιές του εκεί (1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ) και να είχε την ομάδα 1η στο πρωτάθλημα, αλλά και σε έναν δύσκολο όμιλο στο Τσάμπιονς Λιγκ, μα ελάχιστοι ήταν ευχαριστημένοι. Έτσι, έγινε ο πρώτος που απολύθηκε από τον σύλλογο από το 2003 και τον Λουίς Φαν Χάαλ.  

 Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, αφού πρώτα τον κάλεσε και συνομίλησε μαζί του, στη συνέχεια συνεδρίασε για αρκετές ώρες το απόγευμα της Δευτέρας και επιβεβαίωσε την απόφασή της να μην συνεχίσει μαζί του. Αυτά που του χρεώνονται, είναι οι δύο ανατροπές-αποκλεισμοί από Ρόμα, Λίβερπουλ και ενώ στα πρώτα ματς είχε πάρει σκορ ασφαλείας, αλλά και το ότι οι Μπλαουγκράνα δεν έπαιζαν όμορφο ποδόσφαιρο.    

 Ο Βαλβέρδε φέρεται ήδη να έχει μαζέψει τα πράγματά του από το προπονητικό κέντρο, ενώ την Τρίτη θα αποχαιρετήσει τους παίκτες και όσους εργάστηκαν μαζί του. Για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού αυτός που έκλεισε ήταν ο ένατος και σημαντικότερος σταθμός της καριέρας του, η οποία ξεκίνησε το 2002 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. 

Σήμερα, Τρίτη ο Χοσέ Μαρία Μπαρτομέου θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον Ερικ Αμπιντάλ, όπου θα αναφερθούν στους λόγους της απόλυσης του Ερνέστο Βαλβέρδε.   Ο Κίκε Σετιέν στον πάγκο των Καταλανών   

 Για πολλούς, η πρόσληψη του Κίκε Σετιέν από την Μπαρτσελόνα αποτέλεσε έκπληξη, για κάποιους άλλους όμως, αποτελεί την ιδανική επιλογή, γιατί, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σήμερα η ισπανική εφημερίδα Marca «λίγοι προπονητές ταιριάζουν στη φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα όπως ο νέος προπονητής της. 

Ο Ενρίκε Σετιέν Σολάρ έχει μπροστά του τη μεγάλη ευκαιρία της ζωής του». Τα παιχνίδια της μοίρας, τον έφεραν σε έναν σύλλογο του οποίου το στυλ παιχνιδιού ερωτεύτηκε και προσπάθησε να μιμηθεί κατά τις προηγούμενες θητείες του σε ομάδες όπως η Λας Πάλμας και η Μπέτις.  

 «Όλα όσα έχω καταφέρει ως προπονητής τα χρωστάω για το πόσο έτρεξα πίσω από την μπάλα όταν έπαιξα εναντίον της Μπαρτσελόνα», είναι μια από τις επαναλαμβανόμενες φράσεις του. Οι Ισπανοί τον χαρακτηρίζουν "πιο Κρόιφ και από τον ίδιο τον Κρόιφ". Το μεγάλο του ίνδαλμα. Ο πάγκος της Μπαρτσελόνα, ομάδα της οποίας δεν μπόρεσε να φορέσει την φανέλα της, είναι ένα από τα μεγάλα όνειρα της ζωής του. Έτσι κι αλλιώς, ο Σετιέν ποτέ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τις λαμπρές παρουσίες των Καταλανών.