Latest News

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτός θα βάλει τέλος στη βασιλεία Ναδάλ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς!

O Στέφανος Τσιτσιπάς είναι εκείνος που μπορεί να τερματίσει την κυριαρχία των κορυφαίων του τένις στα Grand Slams το 2020...
σύμφωνα με το Reuters.


«Λίγοι παίκτες φάνηκαν ικανοί να σπάσουν την κυριαρχία που είχαν ο Ράφα Ναδάλ, ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς  στα Grand Slams τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά αν κάποιος μπορεί να τερματίσει τη βασιλεία τους το 2020, είναι πιθανόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
«Ο 21χρονος Έλληνας ξεπέρασε τις προσδοκίες σε κάθε χρονιά, φτάνοντας στο Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη και τελειώνοντας το 2019 κερδίζοντας το πολυπόθητο στέμμα των ATP Finals . Ο Τσιτσιπάς μπήκε στο Top- 50 το 2018, κερδίζοντας τον πρώτο του τίτλο ATP και ολοκληρώνοντας το έτος με το τρόπαιο NextGen. Επέστρεψε πέρυσι φτάνοντας στους ημιτελικούς του Australian Open και κερδίζοντας τρεις ακόμα τίτλους, όπως τους τελικούς του ATP» προσθέτει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Περιγράφοντας το παιχνίδι του Τσιτσιπά ο αρθρογράφος του Reuters κάνει λόγο για «εξαιρετικές αθλητικές ικανότητες» και «all around game» τονίζοντας ότι ο 21χρονος Έλληνας έχει γίνει ο παίχτης που αξίζει κανείς να παρακολουθεί στα τουρνουά του ΑΤΡ κλέβοντας τα φώτα από τον 26χρονο Αυστριακό Ντομινίκ Τιέμ και τον 22χρονο Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ.
Το Reuters θυμίζει, τέλος, ότι σε πρόσφατη δήλωσή του ο Τσιτσιπάς είχε πεί ότι ένας από τους στόχους του για το 2020 είναι να κερδίσει ένα τίτλο Grand Slam.