Latest News

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Αποζημίωση 13 εκατ δολαρίων σε 22 γυναίκες - Εξαπατήθηκαν να γυρίσουν πορνό!

Με σχεδόν 13 εκατομμύρια δολάρια θα αποζημιωθούν οι 22 γυναίκες που ισχυρίστηκαν ότι εξαπατήθηκαν και εξαναγκάστηκαν να γυρίσουν πορνογραφικές ταινίες


δεν ήξεραν ότι θα δημοσιεύονταν στο διαδίκτυο.   

Η απόφαση δικαστηρίου του Σαν Ντιέγκοανακοινώθηκε μετά από δίκη που ξεκίνησε τον Αύγουστο, καθώς ανώνυμες γυναίκες στράφηκαν κατά της ιστοσελίδας πορνογραφίας GirlsDoPorn. 
To δικαστήριο αποφάσισε ότι οι γυναίκες είχαν εξαπατηθεί να παίξουν σε πορνογραφικά βίντεο που προκάλεσαν τεράστιο πρόβλημα στη ζωή τους και οδήγησαν μερικές από αυτές ακόμη και σε σκέψεις αυτοκτονίας. 

«Ζυγίζουμε τις επιλογές του πελάτη μας, οι οποίες περιλαμβάνουν την κατάθεση ένστασης κατά της απόφασης του δικαστηρίου και την προσφυγή αν η απόφαση καταστεί οριστική», δήλωσε ο δικηγόρος υπεράσπισης των κατηγορούμενων στο CNN.  

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτητών του σάιτ Michael James Pratt και Matthew Isaac Wolfe και του πρωταγωνιστή ερωτικών ταινιών Ruben Andre Garcia, χρησιμοποίησαν δόλιες πρακτικές για να προσλάβουν «γυναίκες που θα έκαναν ερασιτεχνικά πορνογραφικά βίντεο για πρώτη και μοναδική φορά» για τη συνδρομητική υπηρεσία τους. 

Οι κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι τα μοντέλα που προσλήφθηκαν για την ιστοσελίδα δεν είχαν την πρόθεση να ακολουθήσουν καριέρα στην βιομηχανία ερωτικών ταινιών, ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα.   Αντίθετα, οι γυναίκες ήταν ως επί το πλείστον φοιτήτριες που δέχθηκαν την πρόσκληση των κατηγορουμένων να κινηματογραφήσουν ένα πορνογραφικό βίντεο, λόγω κάποιας άμεσης και πιεστικής οικονομικής ανάγκης τους, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου. Η δίκη ισχυρίζεται ότι οι κατηγορούμενοι διαβεβαίωσαν ψευδώς τις γυναίκες ότι τα βίντεό τους δεν θα κυκλοφορουσαν ποτέ στο διαδίκτυο, δεν θα τα δημοσιοποιούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και πως δεν θα ήταν προσβάσιμα από οποιονδήποτε μπορεί να τις γνώριζε.   

Οι γυναίκες έσπευσαν να υπογράψουν έγγραφα χωρίς να τα διαβάσουν και οι κατηγορούμενοι πλήρωναν εκπροσώπους που προσλήφθηκαν για να πείσουν τις γυναίκες ότι η εμπειρία ήταν «ασφαλής και ευχάριστη» και ότι τα βίντεο δεν θα κυκλοφορούσαν καθώς ήταν για ιδιωτική χρήση.

 Παρά τις υποσχέσεις αυτές, οι κατηγορούμενοι δημοσίευσαν τα βίντεο στην ιστοσελίδα τους και πολλές δημοφιλείς δωρεάν υπηρεσίες. Μετά από λίγο καιρό τα βίντεο έγιναν αντιληπτά από πρόσωπα που γνώριζαν τις γυναίκες και τις ειδοποίησαν.  

 Πώς εξαπατήθηκαν οι γυναίκες   

Στην δίκη έγινε γνωστό πως αρχικά οι γυναίκες είχαν δελεαστεί με διαφημίσεις στο Craiglist, οι οποίες προσέφεραν περίπου 5.000 δολάρια για φωτογραφίες ή βίντεο χωρίς όμως να εξηγούν ότι πρόκειται για γυμνό ή πορνογραφικό υλικό. Οι γυναίκες που απάντησαν στις διαφημίσεις κατευθύνονταν σε ιστότοπους, με φωτογραφίες από ντυμένες γυναίκες, που ζητούσαν πληροφορίες επικοινωνίας και φωτογραφίες.   

Οι διαφημίσεις είχαν όμως κυκλοφορήσει από τους παραγωγούς του GirlsDoPorn, οι οποίοι αναζητούσαν τις γυναίκες για ερασιτεχνική πορνογραφία. Μόλις μια γυναίκα έφτανε με πληρωμένα εισιτήρια στο Σαν Ντιέγκο, κλεινόταν ραντεβού και βρισκόταν μόνη της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με δύο άντρες που σκόπευαν να γυρίσουν ένα πορνογραφικό βίντεο. 

Έπειτα οι παραγωγοί έδιναν έγγραφα που περιείχαν «διφορούμενη νομική μορφή», που περιγράφονταν λανθασμένα ως εγγύηση ότι τα βίντεό τους θα διανεμόταν μόνο σε DVD έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ποτέ δεν θα δημοσιεύονταν ηλεκτρονικά.   

Με δόλιες μεθόδους και πίεση, έπειθαν κάθε γυναίκα να υπογράψει τα έγγραφα γρήγορα χωρίς να τα διαβάσει και στη συνέχεια γύριζαν τα βίντεο προτού τους δώσουν τα εισιτήρια της επιστροφής και την αμοιβή τους. 

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας και δύο εργαζόμενοι στην εταιρία, έχουν επίσης κατηγορηθεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για εγκλήματα διακίνησης υλικού σεξουαλικού χαρακτήρα , σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.   Με πληροφορίες από New York Times/ CNN