Latest News

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

EFA 2019: Θρίαμβος για Λάνθιμο και The Favourite - Καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και 6 ακόμη βραβεία

Έναν ακόμη θρίαμβο απολαμβάνουν ο Γιώργος Λάνθιμος και το «The Favourite», καθώς...
ο έλληνας δημιουργός κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Σκηνοθέτη στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου (EFA 2019) ενώ το φιλμ του κέρδισε τα βραβεία καλύτερης κωμωδίας και ταινίας και η πρωταγωνίστρια Ολίβια Κόλμαν το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαίας Ηθοποιού.  

 Συνολικά τα βραβεία είναι οκτώ: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Γυναικείας Ερμηνείας, Καλύτερης Κωμωδίας, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Kοστουμιών, Μαλλιών και Μέικ Απ.   

Ο Γιώργος Λάνθιμος ως σκηνοθέτης αναμετρήθηκε με τους Πέδρο Αλμοδόβαρ, Ρόμαν Πολάνσκι, Σελίν Σιαμά και Μάρκο Μπελόκιο, αλλά η ήδη πολυβραβευμένη «Ευνοούμενη», του χάρισε τη διάκριση.    

   Όμως οι διακρίσεις για το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου δεν σταμάτησαν στη σκηνοθεσία καθώς διεκδικούσε επίσης το βραβείο της Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας το οποίο και κέρδισε στο φινάλε της βραδιάς. Η Ολίβια Κόλμαν ήταν υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαίας Ηθοποιού για την ερμηνεία της και αναδείχθηκε νικήτρια στέλνοντας το δικό της ευχαριστήριο μήνυμα.      

 Το The Favourite συμπλήρωσε την τετράδα των μεγάλων βραβείων με αυτό της καλύτερης κωμωδίας ενώ απέσπασε και τέσσερα ακόμη βραβεία σε τεχνικές κατηγορίες όπως τα κοστούμια και το μοντάζ. 

  Η τελετή απονομή των φετινών Ευρωπαϊκών Βραβείων διεξήχθη στο Βερολίνο. Ο σκηνοθέτης δεν έδωσε το παρών στην απονομή και τα βραβεία παρέλαβε ο παραγωγός του Ed Guiney.