Latest News

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Χριστούγεννα παρέα με τον/την πρώην σου...



Οι πρώην είναι άνθρωποι που μπήκαν στη ζωή σας, έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο σε αυτήν, ενδεχομένως τη σημάδεψαν ή την καθόρισαν με το δικό τους τρόπο και στην περίπτωση που...
αποκτήσατε από κοινού παιδιά, άφησαν πίσω ένα πολύτιμο κομμάτι τους, που θα τους θυμίζει.
Τι κι αν αρχικά γνωριστήκατε, ερωτευτήκατε και αγαπηθήκατε; Οι σχέσεις σας μετά το χωρισμό διέπονται από άλλες αρχές, ώστε καθένας σας να μπορέσει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει, πως δεν είναι δυνατόν, να διατηρήσετε μια καλή και ποιοτική σχέση με το παρελθόν σας. Και τα Χριστούγεννα είναι πάντοτε μια καλή ευκαιρία για να το καταφέρετε και να γίνει πραγματικότητα.
Η Ραφαέλα Μπάρκερ, μια διαζευγμένη γυναίκα, εξομολογείται στην dailymail, ότι τα τελευταία δώδεκα χρόνια αναγκάστηκε να περνάει τις γιορτινές αυτές ημέρες πότε με τα παιδιά της και ποτέ χωρίς αυτά, καθώς έπρεπε να βρίσκονται και με τον πατέρα τους και πρώην σύζυγο της, ωστόσο, για φέτος έχει σχεδιάσει κάτι πολύ διαφορετικό, που το αποκαλεί blended Christmas.
Περί τίνος πρόκειται;
Μιας και είναι η σειρά της να μοιραστεί τα Χριστούγεννα με τα παιδιά και έχοντας προχωρήσει στη ζωή της με ένα νέο γάμο, η Μπάρκερ αποφάσισε να καλέσει στο σπίτι της τον πρώην σύζυγο της, την πρώην πεθερά της, τους συγγενείς του, τη δική της μητέρα, μερικά ξαδέρφια καθώς και τον τωρινό της σύζυγο.
Όπως υποστηρίζει η ίδια, αυτή η απόφαση δημιουργεί ένα αίσθημα αρμονίας και ηρεμίας, καθώς η οικογένεια θα παρευρεθεί στο δείπνο και κανείς δεν θα λείπει από αυτό, μένοντας παραπονεμένος ή νιώθοντας μοναξιά.
Στο παρελθόν, ένα τέτοιο κάλεσμα φάνταζε δύσκολο, αλλά πλέον, μιας και τα παιδιά τους έχουν πια ενηλικιωθεί ( 28 και 25 ετών οι δυο γιοι και 19 η κόρη), η πίεση και το άγχος του να χωριστούν οι εβδομάδες των εορτών ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι έχουν εξαφανιστεί.
Αυτό που την εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι το πόσο μετριάζεται ή εξαλείφεται ο ανταγωνισμός δύο πρώην συντρόφων μπροστά στην ανάγκη που και οι δυο αισθάνονται για να έρθουν σε επαφή και πάλι με τα παιδιά τους.
Η ένταση των συναισθημάτων που δημιουργούν τα Χριστούγεννα είναι τόσο μεγάλη, που όλα τα μέλη της οικογένειας συμμετέχουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο στις προετοιμασίες και στον εορτασμό και η ψυχή αγαλλιάζει.
Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν το ιδανικότερο timing για να παραμεριστούν κάθε είδους διαφορές και όπως εξηγεί η Μπάρκερ, τα παιδιά της πάντοτε επιθυμούσαν να μοιραστούν τις ημέρες αυτές με ξαδέρφια τους και από τις δυο πλευρές, καθώς έχουν μοναδικές αναμνήσεις.
Η Ρφαέλα Μπάρκερ θεωρεί ότι οι φετινές γιορτές πρόκειται να είναι συναρπαστικές, ενώ λέει χαρακτηριστικά ότι μια τέτοια επανένωση τακτικά είναι μια καλή ευκαιρία που υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν παραμένει ίδιο και σταθερό μέσα στο χρόνο. Η ζωή άλλωστε κάνει τον κύκλο της. Θα έρθει η στιγμή που τα δικά της παιδιά θα πρέπει να παρευρεθούν κι εκείνα με τη σειρά τους στα οικογενειακά τραπέζια των συντρόφων τους, που κι εκείνη ως μητέρα και πεθερά θα αναμένει την πρόσκληση για να δώσει το «παρών» σε αυτά.
Τα Χριστούγεννα είναι η χαρά του να δίνεις και να μοιράζεσαι!

@ Χριστούγεννα με φαντάσματα; Αυτό μου σου τύχει!!!