Latest News

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Παρέμβαση Ενεργών Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά


Παρέμβαση για τον θεσμικό ρόλο των Κοινοτικών Συμβούλιων έκανε με δήλωση - αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά...
η ανεξάρτητη αγωνιστική Κοινοτική Κίνηση ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!


ΔΗΛΩΣΗ-ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 30/10/19 ΓΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
"Η ανεξάρτητη αγωνιστική Κοινοτική Κίνηση ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ! διαπιστώνει με απογοήτευση ότι η νέα Δημοτική Αρχή απαξιώνει και υποβαθμίζει τον θεσμικό ρόλο της Κοινότητας, ακόμα και αυτόν τον μειωμένο γνωμοδοτικό/εισηγητικό που απέμεινε, μετά την επέμβαση απονεύρωσης επί του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν την Κοινότητά μας, χωρίς να έχουν καν περάσει από το Συμβούλιο της Α' Κοινότητας, όπως το θέμα 32 για σημαντικές παρεμβάσεις σε δημόσιο χώρο δηλ. μονοδρομήσεις/ πεζοδρομήσεις στη Χαρ. Τρικούπη, το θέμα 36 για μετονομασία οδού στο Παλατάκι, το θέμα 12 για κατάργηση θέσεως περιπτέρου στην Ακτή Μιαούλη.
Επίσης περιλαμβάνεται και το θέμα 33 για το γήπεδο ποδοσφαίρου σε βάρος της Πλατείας Καρπάθου, για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί στο  Συμβούλιο της Α' Κοινότητας  η κάθετη αντίθεση των κατοίκων με συλλογή υπογραφών, ενώ εκκρεμεί η δημόσια διαβούλευση με συμμετοχή των κατοίκων και των τοπικών φορέων για το ποια ανάπλαση χρειαζόμαστε και θέλουμε στην πλατεία μας. Σημειωτέον ότι δεν έχει ληφθεί τελική εγκριτική ή απορριπτική απόφαση για το γήπεδο με βάση τα νέα δεδομένα από το νεοεκλεγέν Κοινοτικό Συμβούλιο, ενώ η εγκριτική  απόφαση που είχε ληφθεί από το απελθόν Κοινοτικό Συμβούλιο  ερήμην και εν αγνοία των κατοίκων έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και την προοπτική να ανοίξουν τα προαύλια των σχολείων για να παίζουν τα παιδιά το απόγευμα, κάτι που προβλέπεται από το πρόγραμμα της πλειοψηφίας.
Καλούμε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου να αποσύρει από τη σημερινή Ημερήσια Διάταξης  τα παραπάνω θέματα που αφορούν την Κοινότητά μας, για να τα επαναφέρει με συνημμένες τις σχετικές τελικές αποφάσεις που θα λάβει επ' αυτών το Συμβούλιο της Α' Κοινότητας.
Επειδή η Κοινοτική μας παράταξη είναι ανεξάρτητη χωρίς σύνδεση με κάποια Δημοτική παράταξη, παρακαλούμε τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου να μας δίνει πλήρη πρόσβαση στους φακέλους των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης  του Δ.Σ. που αφορούν την Α' Κοινότητα.
Για την ανεξάρτητη αγωνιστική Κοινοτική Κίνηση
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!
Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη & Σωτήρης Αλεξόπουλος