Latest News

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Όσα συζήτησε ο Κ. Κατσαφάδος με τους εμπόρους του Πειραιά...



Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ήταν η συνάντηση του Προέδρου και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων Κ. Κατσαφάδο, που...
έγινε χθες Τετάρτη 20 Νοεμβρίου κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. στα γραφεία του Συλλόγου.


Ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον Κ. Κατσαφάδο στα γραφεία του Συλλόγου μια και είναι η πρώτη επίσκεψή του, μετά την επανεκλογή του ως Βουλευτής στην Α’ Πειραιά. Του εξέφρασε τα συγχαρητήρια εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του και τον ευχαρίστησε για την συνεχή επικοινωνία που επιδιώκει με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, προκειμένου να είναι ενήμερος για τα προβλήματα που απασχολούν το πειραϊκό εμπόριο. 

Στην συζήτηση τέθηκαν θέματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις, όπως το κυκλοφοριακό και η καθυστέρηση των έργων τραμ και μετρό και ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της πόλης, η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο ως τον Πειραιά, η δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, τα επενδυτικά σχέδια της Cosco στο λιμάνι, το Δικαστικό Μέγαρο, τα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια στην πόλης, αλλά και το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Πειραιά. 
Ο κ. Κατσαφάδος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλει η Αστυνομία για την πάταξη του παρεμπορίου και αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που οδηγούν στην καθυστέρηση των έργων του μετρό. Ενημέρωσε ότι θα πραγματοποιηθεί επιτόπια επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών στα εργοτάξια, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος την κατάσταση που επικρατεί. Για την καθυστέρηση έναρξης του τραμ, ανέφερε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσει η λειτουργία του και για το κυκλοφοριακό της πόλης ότι έγινε ενίσχυση της Τροχαίας και σε προσωπικό και σε μέσα ώστε να ομαλοποιηθεί.
Επίσης αναφέρθηκε στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η πόλη από το λιμάνι της  και τα επενδυτικά σχέδια της Cosco, την ανάπτυξη που θα έρθει αλλά και τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν. Πολύ θετικό για την πόλη είναι και η αξιοποίηση του Πύργου. 
Ο κ. Κατσαφάδος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση της συνάντησης και δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που του έθεσαν.