Latest News

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Η Αλβανική μαφία στο λιμάνι του Πειραιά : 700 κιλά κόκας κρυμένα σε φορτία με μπανάνες

Το καρτέλ του Εκουαδόρ έκανε εξαγωγές 700 κιλών κοκαΐνης από τα λιμάνια του Πειραιά...
και της Θεσσαλονίκης.

Μέλη της αλβανικής μαφίας μαζί με Έλληνες συνεργάστηκαν με το διεθνές κύκλωμα που προσπάθησε να φέρει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από τις χώρες της Λατινικής Αμερική χρησιμοποιώντας λιμάνια της Μεσογείου με τελικό προορισμό τις χώρες Βόρειας Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στην Αλβανία και έπειτα από ελεγχόμενη παράδοση του κοντέινερ που προορίζονταν για την γειτονική χώρα και περιείχε ποσότητα περίπου 80 κιλών κοκαΐνης, στην οποία το κύκλωμα είχε βάλει μέχρι και GPS, πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις ατόμων και αναζητείται ακόμη ένας.
Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του καλοκαιριού τόσο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και στο λιμάνι του Πειραιά εντοπίστηκαν δεκάδες ύποπτα κοντέινερς από το Εκουαδόρ φορτωμένα με μπανάνες, τα οποία όμως στο σύστημα ψύξης είχαν κρυμμένες μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.
Έπειτα από συνεννοήσεις που είχαν οι ελληνικές αρχές δίωξης ναρκωτικών με Αλβανούς συναδέλφους τους, έστειλαν τα δυο «κουτιά», με τις μπανάνες και την κόκα στο λιμάνι του Δυρραχίου.
Οι αστυνομικοί είχαν φροντίσει τα πακέτα της κοκαΐνης που ήταν κρυμμένα στο σύστημα ψύξης να τα γεμίσουν με ρύζι και ζάχαρη, καθώς ήδη το φορτίο με τα ναρκωτικά είχε κατασχεθεί στην Ελλάδα.
Τελικά πριν από περίπου τρεις ημέρες, ένα ύποπτο άτομο πήδηξε την περίφραξη του λιμανιού στο Δυρράχιο και αμέσως πήγε στα δυο «κουτιά», ανοίγοντας το σύστημα ψύξης, προκειμένου να πάρει την κοκαΐνη.
Οι Αλβανοί Αστυνομικοί που ήταν κρυμμένοι σε κατάλληλα σημεία, παρακολουθούσαν βήμα βήμα τις κινήσεις του άγνωστου άνδρα, ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την σύλληψη δυο ατόμων.
Τα τέσσερα από τα 15 κοντέινερ είχαν τελικά προορισμό την Αλβανία τα υπόλοιπα είχαν προορισμό τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, όταν το κύκλωμα άλλαξε το δρομολόγιο του έπειτα από κατάσχεση κοντέινερ που βρέθηκαν στη Μάλτα.
Η εμπλοκη τεσσαρων διωκτικων αρχων στην υποθεση και οι διαρροες δυσχεραναν, καθυστερησαν τις ερευνες και δεν οδηγησαν στις συλληψεις πρωταγωνιστικων μελων του καρτελ.