Latest News

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

H 23χρονη Bee βρέθηκε καμένη μέσα σε αυτοκίνητο - Είναι η 18η transgender που δολοφονήθηκε φέτος στις ΗΠΑ

H 23χρονη Bee Love Slater βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα αυτοκίνητο ...
στη Φλόριντα. 

Είναι η 18η transgender που δολοφονείται στις ΗΠΑ από τις αρχές της χρονιάς και πλέον η ανησυχία για τα εγκλήματα αυτά είναι πιο έντονη από ποτέ.   Η σορός της Bee βρέθηκε καμμένη σε βαθμό που δεν αναγνωρίζονταν. 18 transgender άτομα έχουν δολοφονηθεί φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Campaign που παρακολουθεί και καταγράφει τη βία κατά των τρανς ατόμων.   
Οι αρχές χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τα οδοντιατρικά αρχεία για να την ταυτοποιήσουν, αφού βρέθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου λίγο έξω από το Clewiston της Φλόριντα. Ο σερίφης δήλωσε ότι οι ερευνητές αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως ανθρωποκτονία, αλλά υποστηρίζει πως δεν έχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ήταν έγκλημα μίσους. Οι αρχές εξετάζουν μια σειρά από ποστ στα σόσιαλ μίντια που απευθύνονται στην Slater πριν από το θάνατό της και ο σερίφης δήλωσε ότι ενώ δεν περιλαμβάνουν άμεσες απειλές, εκφράζουν επιθυμία να την βλάψουν. Πρόσωπο από το φιλικό περιβάλλον της 23χρονης, είπε στο περιοδικό Out ότι κάποιος την απειλούσε στο Facebook λίγο πριν το θάνατό της. Υποστηρίζει πως μια μέρα πριν βρει τραγικό θάνατο, είχε δεχθεί μηνύματα που την έκαναν να αισθάνεται ότι θέλουν να της επιτεθούν και να της κάνουν κακό. Η ίδια πηγή αναφέρει πως είπε ότι ήθελε να φύγει από την πόλη επειδή φοβόταν.   
Οι υποστηρικτές των θυμάτων ομοφυλοφιλικών, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών εγκλημάτων δήλωσαν ότι ο θάνατος της Slater έρχεται να προστεθεί στην κατηγορία βίας κατά των transgender. Το 2018 είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 26 αντίστοιχοι θάνατοι, οι περισσότεροι από τους οποίους αφορούσαν μαύρες γυναίκες transgender. «Αυτά τα θύματα δεν είναι αριθμοί - ήταν άνθρωποι με ελπίδες και όνειρα, αγαπημένα πρόσωπα που χάθηκαν», ανέφερε ανακοίνωση της Human Rights Campaign. Το 2017, καταγράφηκαν 29 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η οργάνωση ενώ τονίζεται πως πολλές από τις δολοφονίες ήταν σοκαριστικά βίαιες.   Η Janet Taylor, πρώην επίτροπος της πολιτείας, δήλωσε το Σάββατο πως η αίσθηση της κοινότητας είναι ότι αυτό είναι πραγματικά ένα έγκλημα μίσους. «Οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι κάτι που δεν κρίνουμε. Η κοινότητά μας θέλει απλώς να αποδοθεί δικαιοσύνη για την οικογένειά της».   Η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία χαρακτήρισε τη βία κατά των τρανς ανθρώπων «επιδημία» και ψήφισε σε μια διάσκεψη τον Ιούνιο, την πρόταση να υιοθετήσουν νέες πολιτικές για να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτής της βίας. «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η θανάσιμη βία κατά των τρανς στις Η.Π.Α. αυξάνεται και τα περισσότερα θύματα ήταν μαύρες γυναίκες transgender», δήλωσε  μέλος του συμβουλίου.   Ωστόσο εκφράζουν ανησυχία πως ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερος λόγω της ανεπαρκούς αναφοράς των αρχών και εκτιμούν πως απαιτείται καλύτερη συλλογή δεδομένων αλλά και πως είναι απαραίτητη η δημιουργία στρατηγικών που θα αποτρέψουν τη βία.    Με πληροφορίες από New York Times