Latest News

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής μετά την ήττα από τη Βραζιλία

Η Εθνική μετά την ήττα από τη Βραζιλία έχει αγώνα «ζωής ή θανάτου» την Πέμπτη με τη Νέα Ζηλανδία, στις 15:00 το μεσημέρι με μετάδοση από την...
ERT Sports.
Η ήττα από τη «σελεσάο» έβαλε σε περιπέτειες την Ελλάδα. Οι ομάδες κουβαλούν στη Β’ φάση τα αποτελέσματά τους και το συνολικό ρεκόρ τους. Εφόσον, λοιπόν, η Ελλάδα νικήσει τη Νέα Ζηλανδία θα πάει στον δεύτερο γύρο με ρεκόρ 2-1. Από την άλλη, οι Βραζιλιάνοι θα έχουν ή 3-0 ή 2-1 ρεκόρ (αναλόγως τι θα κάνουν στο ματς με το Μαυροβούνιο).
Αν γίνει πραγματικότητα, λοιπόν, το λογικό σενάριο και η Εθνική νικήσει τη Νέα Ζηλανδία και περάσει στην επόμενη φάση, θα συνθέσει έναν νέο όμιλο μαζί με τις πρώτες δύο ομάδες του Group E (ΗΠΑ, Τουρκία, Τσεχία, Ιαπωνία).
Οι ομάδες στη δεύτερη φάση του τουρνουά κουβαλούν τα αποτελέσματα των ομίλων. Επομένως, καταλαβαίνει κανείς πως αν η Τουρκία έμπαινε στην επόμενη φάση με νίκη επί των Αμερικανών και ρεκόρ 2-1 ή 3-0, η Ελλάδα θα είχε ένα διπλό εμπόδιο να ξεπεράσει, την ώρα που και οι ΗΠΑ θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο.
Επομένως, η Ελλάδα θα έπρεπε να πετύχει έναν διπλό… άθλο, απέναντι και στις ΗΠΑ, που θα είχαν τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πλέον, η Τουρκία έκανε ένα «δώρο» στην Εθνική με την ήττα της στην παράταση και στη δεύτερη φάση είτε εκείνη, είτε η Τσεχία θα είναι στο 2-1 (παίζουν μεταξύ τους σε δύο μέρες). Από την άλλη, οι ΗΠΑ, που έτσι κι αλλιώς είναι το φαβορί, θα μπουν με ρεκόρ 3-0, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου.
Άρα, εφόσον όλα πάνε… φυσιολογικά, η Ελλάδα, η Βραζιλία και μία εκ των Τουρκία/Τσεχία θα «παλέψουν» για μια θέση στην οκτάδα, πίσω από τις ΗΠΑ, που θα μπουν με το απόλυτο στη Β’ φάση.
Άρα, εφόσον η Ελλάδα κερδίσει τη Νέα Ζηλανδία και περάσει στη δεύτερη φάση, η εικόνα του νέου ομίλου θα έχει ως εξής:
ΗΠΑ 3-0/2-1
Βραζιλία 3-0/2-1
Ελλάδα 2-1
Τσεχία/Τουρκία 2-1
Συμπερασματικά, το ματς της Βραζιλίας με το Μαυροβούνιο έχει μεγάλο… ελληνικό ενδιαφέρον και στη συνέχεια ο «τελικός» Τουρκία – Τσεχία θα δείξει ποια ομάδα θα συμπληρώσει το παζλ του ομίλου.