Latest News

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Kώστας Κατσαφάδος: 5+1 μέτρα της ΝΔ για την υγεία - Μόλις 1 στους 10 έχουν πρόσβαση σε οικογενειακό γιατρό

Μόλις 1 στους 10 πολίτες έχουν πρόσβαση σε οικογενειακό γιατρό, επεσήμανε ο Κώστας Κατσαφάδος, υπ. βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιά και ...
στα νησιά κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με γιατρούς και νοσηλευτικό και διοικητικό  προσωπικό, στα νοσοκομεία Μεταξά και Τζάνειο. 


Παράλληλα, τόνισε ότι ποιοτική δημόσια υγεία είναι για τη ΝΔ πρώτη προτεραιότητα και  γι' αυτό θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους λειτουργούς Υγείας. 
Ο Κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δεσμευτεί για άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και γιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό, αλλά και την άμεση κάλυψη σε υποδομές και εξοπλισμό. 
Τέλος ο Κώστας Κατσαφάδος ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τους ασθενείς, σε αυτά τα δυο "μάχιμα" νοσοκομεία του Πειραιά.
Στη συνέχεια ο Κώστας Κατσαφάδος πραγματοποίησε περιοδεία στο Νέο Φάληρο και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ για ανάπτυξη και μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ.
Το βράδυ ο υπ. βουλευτής της ΝΔ μίλησε σε συγκέντρωση γιατρών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:" Θέλω να δεσμευτώ, ότι θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας, όπως έκανα από την πρώτη μέρα. Δίπλα στις αγωνίες σας, στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, δίνοντας μάχες για να λυθούν τα προβλήματά σας, αλλά και τα προβλήματα των ασθενών. Όπως γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ο χώρος της Υγείας πλήρωσε ακριβά τις επιλογές των κ. Ξανθού και Πολάκη.
Πλήρωσε ακριβά την αναξιοκρατία που επέβαλλε σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Η κατάσταση στην υγεία επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, επιγραμματικά να μου επιτρέψετε να πω είναι: Νοσοκομεία με κακοσυντηρημένες υποδομές και σοβαρές ελλείψεις σε βασικά είδη, όπως γάζες, σύριγγες κ.ά., που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.
- Μόλις 1 στους 10 πολίτες έχουν πρόσβαση σε οικογενειακό γιατρό.
- 7 περιφερειακές ενότητες της χώρας δεν έχουν κανέναν
συμβεβλημένο παιδίατρο, με αποτέλεσμα οι πολίτες να οδηγούνται υποχρεωτικά σε ιδιώτες γιατρούς πληρώνοντας από την τσέπη τους.
- Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
-Νησιά χωρίς καμία κάλυψη
- Και αυτά είναι μερικά από τα όσα έχετε καταγράψει και
εσείς και το κυριότερο τα ζείτε, προσπαθώντας να βρείτε
λύσεις.

Για μας, τόνισε ο Κώστας Κατσαφάδος, η ποιοτική δημόσια υγεία απαιτεί:

1. Οργανωμένη πρόληψη
2. Αποτελεσματική διοίκηση των δημόσιων δομών
3. Πρόσθετο προσωπικό όπου υπάρχει ανάγκη
4. Πλήρης αξιοποίηση της πληροφορικής και της
σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας
5. Καλή εξυπηρέτηση του πολίτη
6. Ικανοποιημένους γιατρούς, που θα πληρώνονται στην
ώρα τους τις υπερωρίες και δεν θα έχουν εξαντλητικές
εφημερίες λόγω ελλείψεων στο προσωπικό."