Latest News

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Κώστας Κατσαφάδος: Είναι ντροπή για τη δημόσια ασφάλεια οι συνθήκες που επικρατούν στη ΔΙΑΣ Πειραιά

Στη Βουλή συζητήθηκε χθες, η Επίκαιρη Ερώτηση για την κατάσταση της ΔΙΑΣ Πειραιάς, που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος...

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, η ομάδα ΔΙΑΣ επιτελεί ένα σημαντικό έργο με χιλιάδες συλλήψεις και αποτροπές στο ενεργητικό της, παρά τα πενιχρά μέσα που διαθέτει. Αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα γραφεία που στεγάζεται στον ΟΛΠ, στις ελλείψεις των κατάλληλων μέσων, όπως μοτοσικλέτες και περιπολικά. Όπως είπε είναι ντροπή για το σώμα να στεγάζονται σε κοντέινερ και κάλεσε την Υπουργό να το επισκεφθεί. «Θα καταθέσω κάποια στοιχεία στα Πρακτικά, για να δείτε πού στεγάζεται η ομάδα ΔΙΑΣ, κυρία Υπουργέ. Είναι κάτω από μία γέφυρα με ένα συρματόπλεγμα, όπου τους πετάνε πέτρες από πάνω. Δεν χρειάζεται να πω τους κινδύνους που διατρέχουν. Είναι τρύπια όλα και μπαίνει το νερό. Δηλαδή, είναι μία τραγική κατάσταση», σημείωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρεθεί ένας χώρος να εγκατασταθούν. Δεν επιτρέπεται το 2019 να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Είναι ντροπή για τη δημόσια ασφάλεια. Είναι ντροπή! Είναι κάτω από μία γέφυρα ένας περιφραγμένος χώρος, από όπου περνάει ο οποιοσδήποτε. Είναι αραγμένες οι μηχανές εκεί και τις τρώει το αλάτι. Καταστρέφονται όλα τα μεταλλικά μέρη, τα οποία έχουν οι μηχανές».
Ο Κ. Κατσαφάδος αναφέρθηκε επίσης στις παράλληλες εργασίες που επιτελεί η ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά, αντί να επιχειρεί αποκλειστικά και μόνο στην ασφάλεια της γειτονιάς: « Αυτήν τη στιγμή, κυρία Υπουργέ, σας λέω ότι κάνουν και πάρεργο, τους βάζετε πλέον να συνοδεύουν ομάδες. Πρόσφατα είχαμε τα επεισόδια μεταξύ Προοδευτικής και Ιωνικού. Δεν είναι η δουλειά της Ομάδας ΔΙΑΣ να συνοδεύουν ομάδες και πούλμαν ομάδων. Αυτή τη στιγμή τους βάζετε να κάνουν μεταγωγές. Ούτε αυτό είναι το έργο τους.»

Καταλήγοντας ο Βουλευτής τόνισε: «Θεωρώ ότι το λιγότερο το οποίο μπορούμε να κάνουμε ως πολιτεία απέναντι σε αυτούς τους διακοσίους ογδόντα τρεις και τους πολλούς άλλους, τους χιλιάδες άλλους ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν την πατρίδα, τη νομιμότητα και την κοινωνική συνοχή, είναι να τους εξασφαλίζουμε τα απολύτως απαραίτητα και για τη δική τους ασφάλεια και για να επιτελούν το καθήκον τους.»