Latest News

Κυριακή 2 Μαΐου 2021

5 περίεργα πράγματα που μπορεί να συμβούν μετά το σεξ


Το σώμα αντιδρά μετά την σεξουαλική επαφή, κάποιες φορές με πολύ ιδιαίτερο ή και...
επίπονο τρόπο.

1. Ο δραστικός ρόλος της ασπιρίνης

Εύλογα το σεξ δεν θα έπρεπε να αφήνει κανενός είδους πόνο, αλλά κάποιες φορές το κάνει. Εκεί είναι που έρχεται η ασπιρίνη ή ένα παυσίπονο, να σώσει την κατάσταση. Στην περίπτωση οργασμού, ενδέχεται να εμφανιστούν κάποιες κράμπες στη μήτρα τη στιγμή της χαλάρωσης. Η σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει στο σώμα ωκυτοκίνη και αυτό προκαλεί συσπάσεις στη μήτρα, λέει η Dr. Jennifer Ashton. Εάν αυτές οι κράμπες εμφανίζονται μια φορά στο τόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά αν ο πόνος εισέρχεται σε κάθε σεξουαλική επαφή θα πρέπει να συμβουλευτούμε τον γυναικολόγο μας, διότι οι τακτικοί πόνοι μπορεί να είναι σημάδι ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων ή ακόμη και καρκίνου των ωοθηκών.

2. Τι είναι αυτό το κάψιμο;

Η επίσκεψη στην τουαλέτα μετά το σεξ μπορεί να φέρει κατά τη διάρκεια της ούρησης ένα κάψιμο στην ευαίσθητη περιοχή. Δεν χρειάζεται να τρομάξουμε εάν συμβεί αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί να υπάρξει κάποια διόγκωση των κολπικών ιστών μετά την επαφή, σαν πρήξιμο, και η θέση της ουρήθρας δημιουργεί αυτό το άσχημο αίσθημα κατά την ούρηση μετά το σεξ, λέει η Ashton. Αυτό το κάψιμο θα πρέπει να είναι προσωρινό και πολύ σύντομο. Αν το σύμπτωμα επιμείνει μπορεί να είναι κάτι πιο σοβαρό και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας.

3. Λίγο αίμα έκανε την εμφάνιση του

Μια μικρή κηλίδα αίματος είναι ένα συχνό φαινόμενο σε πολλές γυναίκες μετά το σεξ. Η πιο κοινή αιτία είναι μια μικρή φλεγμονή του τραχήλου της μήτρας που ξεσπάει κατά τη διάρκεια του σεξ. Μια άλλη εξήγηση είναι η δημιουργία αμυχών στον κόλπο, ειδικά αν το σεξ είναι έντονο. Το αίμα που προέρχεται από φλεγμονή του τραχήλου έχει έντονο κόκκινο χρώμα, αλλά αν δούμε πιο σκούρα απόχρωση δεν πρέπει να ανησυχήσουμε, δεδομένου ότι αυτό μπορεί να προέρχεται από κάποιο κατάλοιπο στη μήτρα της τελευταίας περιόδου που είχαμε.

4. Η φαγούρα αγνώστου προελεύσεως

Οι φαγούρες μετά το σεξ στην ευαίσθητη περιοχή προέρχονται συνήθως από τη χρήση κάποιου προϊόντος που έχει ερεθίσει το δέρμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα τζελ, κάποιο λιπαντικό ή ακόμη και το προφυλακτικό με γεύση φράουλα. Η Dr. Alyssa Dweck αναφέρει πως κάποιες γυναίκες έχουν παρουσιάσει ευαισθησία ακόμη και στο σπέρμα του συντρόφου τους, ή πιο συγκεκριμένα σε μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε αυτό. Τα συμπτώματα κάνουν την εμφάνιση τους μέσα σε μισή ώρα μετά τη σεξουαλική επαφή και η φαγούρα μπορεί αν διαρκέσει από μερικές ώρες μέχρι μερικές μέρες. Η συγκεκριμένη αλλεργία μπορεί να κάνει την εμφάνιση μας σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής μας και δεν υπάρχει τρόπος να την προβλέψουμε ή να την προλάβουμε.

5. Πιο καλή η μοναξιά

Σύμφωνα με μια μελέτη του περιοδικού  Sexual Medicine τα συναισθήματα της λύπης, του άγχους και της επιθετικότητας είναι πολύ συχνά μετά το σεξ, ευρύτερα γνωστά ως "post-sex blues". Η έρευνα χρησιμοποίησε ένα δείγμα 230 γυναικών και τα ευρήματα έδειξαν πως το 46% παρουσίασαν δυσφορία μετά το σεξ, ενώ ένα 5% είχε περάσει αυτή τη φάση μέσα στον τελευταίο μήνα. Οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτό το φαινόμενο είναι πιο συχνό σε γυναίκες που είναι πιο συναισθηματικά αντιδραστικές, έχουν άγχος για τη σχέση τους ή έχουν δυσκολία να υπάρξουν σε μια σχέση.