Latest News

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Συνάντηση Χ. Μπουτσικάκη με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και των αγροτών

Μια εποικοδομητική συνάντηση είχε στα γραφεία του κόμματος ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης με τον εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων...
Ιωάννη Χερουβείμ , τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Επαρχίας  Αίγινας. Νικόλαο Αλυφαντή και τον Γραμματέα Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Μπαγινέτα.

Τα καίρια και σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος και τα οποία επιδεινώθηκαν από τις επιπτώσεις της κρίσης και της παρατεταμένης ύφεσης στην ελληνική οικονομία  όπως η μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η αποδυνάμωση του κλάδου, η πολύ μεγάλη αύξηση των φόρων στην εγχώρια αγροτική παραγωγή, τα προβλήματα γραφειοκρατίας και η έλλειψη κινήτρων για την ενασχόληση των νέων με τον πρωτογενή τομέα τέθηκαν στο επίκεντρο.
Ο κ. Μπουτσικάκης και ο κ. Μπαγινέτας από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβαν  τις βασικές προτάσεις του σχεδίου του κόμματος για τη στήριξη και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της ελληνικής περιφέρειας ώστε ο αγροτικός κόσμος να εισέλθει σε μια νέα εποχή με αύξηση της  ανταγωνιστικότητας του τομέα και μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Το νέο αυτό πρότυπο όμως  ο προϋποθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα και δράσεις όπως πχ. η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για τους αγρότες από το 22% που είναι σήμερα στο 9%, με την διατήρηση του αφορολογήτου και με επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%, η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και η παροχή φορολογικών κινήτρων για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις, όπως οι υπεραποσβέσεις, ο διπλασιασμός της περιόδου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη.