Latest News

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί ο Δημήτρης Καρύδης κατεβαίνει υποψήφιος στο Δήμο Πειραιά

Η συμπόρευση του Πειραιώτη πρώην βουλευτή Δημήτρη Καρύδη με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη δεν αποτελεί έκπληξη για όσους παρακολουθούν τα δημοτικά πράγματα...
στον Πειραιά.
Μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ΚΙΝΑΛ (από το 2012 δεν έπαιρνε έδρα στην εκλογική περιφέρεια της Α' Πειραιώς και Νήσων αν ήταν πρώτος σε ψήφους από το ΠΑΣΟΚ),  ο Δημήτρης Καρύδης "ψήθηκε" να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής" στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Τους λόγους εξήγησε ο ίδιος, σε δήλωσή του, σημειώνοντας τα εξής :
«Ο Πειραιάς, η πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε, βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες και δημιουργικότερες προκλήσεις της ιστορίας του. Βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο που θα σφραγίσει το παρόν και το μέλλον του.
Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι ο Πειραιάς να αφήσει πίσω του την μιζέρια, τους τεχνητούς διχασμούς και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αξιοποιήσει με ενότητα δυνάμεων όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Καμία ευκαιρία δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη.
Σήμερα υπάρχουν η εμπειρία, η γνώση, η δύναμη, οι χρηματοδοτικοί πόροι και ολοκληρωμένο σχέδιο, για να γίνει ο Πειραιάς Πρωταγωνιστής στη Ναυτιλία, τον τουρισμό, την καινοτομία, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη, τον αθλητισμό, την ποιότητα ζωής και κυρίως την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Το εγχείρημα της συνύπαρξης δυνάμεων -μέσα από τη δημιουργία του Συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη- με διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές αφετηρίες, που ξεπέρασαν κομματικά τείχη, παθογένειες και παγιωμένες αντιλήψεις τα προηγούμενα χρόνια, πέτυχε.
Τώρα η ανεξαρτησία στη δράση πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά να ενισχυθεί και να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο για το καλό της πόλης μας.
Έχω δηλώσει πολλές φορές, ότι Πάντα ήμουν και θα είμαι Παρών στον Πειραιά και ιδιαίτερα στις γειτονιές του, δίνοντας τη μάχη με συνέχεια και συνέπεια, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Στο πλαίσιο αυτό αποδέχθηκα, ως ιδιαίτερα τιμητική την πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, να συμμετάσχω στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.
Θέλω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλω στον αγώνα που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή, για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του Πειραιά.
Όλοι μας έχουμε αγωνία και όνειρα για τον Πειραιά που θα αφήσουμε στα παιδιά μας, τον Πειραιά του μέλλοντός μας.
Τώρα είναι η ώρα «οι πράξεις μας να δώσουν ζωή στα όνειρα μας», για έναν σύγχρονο, παραγωγικό, ανεπτυγμένο Πειραιά, για έναν Πειραιά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς».
Ποιος είναι ο Δημήτρης Καρύδης 
Ο Δημήτρης Καρύδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καμίνια. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως Τραπεζικός Υπάλληλος και έχει ασχοληθεί με τη Δημοσιογραφία και την Επικοινωνία.
Από τα μαθητικά του χρόνια οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Το 1986 έλαβε μέρος στις δημοτικές εκλογές, με τον συνδυασμό του Γιάννη Παπασπύρου. Εξελέγη πρώτος επιλαχών και στη συνέχεια συμμετείχε στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά.
Στις εκλογές του 2009 εξελέγη πρώτος βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων. Έχει διατελέσει μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.
Ενδεικτικά ο Δημήτρης Καρύδης ως βουλευτής:
– ήταν ο εισηγητής της δημιουργίας της Αντιπεριφέρειας Νήσων.
– πρωτοστάτησε για τη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο του Πειραιά στα Νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα
– συνέβαλε με πρωτοβουλίες του, στην αποτροπή της μεταφοράς των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια
– ως πολιτικό στέλεχος του Πειραιά βοήθησε, μέσω του Κινήματος Αλλαγής, να αναδειχθούν στην βουλή οι μεγάλες καθυστερήσεις τα τελευταία χρόνια, στην κατασκευή και λειτουργία του ΤΡΑΜ και του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά.
@ Η παρουσία του Δημήτρη Καρύδη αναμένεται ν' αναβαθμίσει το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία, αλλά για φαντάσου, να σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και να καταφέρει να βγάλει έδρα το ΚΙΝΑΛ στην Α' Πειραιώς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές...