Latest News

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Σάλος με παιχνίδι που αναλαμβάνεις ρόλο εμπόρου ναρκωτικών!

Σκηνές που θα μπορούσαν να είναι πραγματικές καθώς ταχύπλοα ναρκέμπορων κάνουν γύρους πάνω στην θάλασσα,  ενώ φορτία χασίς επιπλέουν ...
στο νερό.
Το «Ναρκέμποροι των Στενών» (Narcos del Estrechο) έχουν «κατεβάσει» 3.000 χρήστες. Η ιδέα για την εφαρμογή ανήκει στον 20χρονο τεχνικό Κρίστιαν από το Λος Μπάριος του Κάδιθ. Ο ίδιος λέει «Έχω περάσει ολάκερη τη ζωή μου στο Κάμπο του Γιβραλτάρ και η ιδέα βασίζεται στην πραγματική ζωή και το παιχνίδι αυτό είναι ό,τι θα ήθελαν να παίξουν σήμερα όλα τα παιδιά του χωριού.»
Το παιχνίδι προτείνει στον χρήστη διάφορα είδη ταχύπλοων και σκαφών για να πιλοτάρει και να μεταφέρει ναρκωτικά. Ανάλογα με τα φορτία και τα χρήματα που μπορεί να συγκεντρώσει μπορεί στη συνέχεια να αγοράσει καλύτερα σκάφη.
Ο απώτερος στόχος είναι να συγκεντρώσει τα δύο εκατ. δολάρια, όσο κοστίζει ένα μαύρο ταχύπλοο με πολλούς εξωλέμβιους κινητήρες, δηλαδή το ίδιο ακριβώς σκάφος που χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα οι Narcos για να ξεπεράσουν τις διωκτικές αρχές.
Η εφαρμογή είναι για χρήστες άνω των 3 χρόνων και με βάση αυτή την δυνατότητα δημιουργείται ανησυχία στις οργανώσεις για την καταπολέμηση των ναρκωτικών γιατί είναι πολύ εύκολο με βάση αυτό το παιχνίδι να δημιουργηθούν πρότυπα στα παιδιά αλλά και να θεοποιούν ακόμα και τις ίδιες τις φιγούρες που παίζουν σε αυτό και να θέλουν να τους μοιάσουν.
Εθελοντικές οργανώσεις κάνουν διαλέξεις σε σχολεία εξηγώντας στους μαθητές τους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτό το παιχνίδι για το εμπόριο ναρκωτικών.