Latest News

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Κλιμακώνεται η κρίση στη Βενεζουέλα – Νεκροί στις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος...
της χώρας.
Οι κυβερνήσεις πολλών κρατών της περιοχής τον αναγνώρισαν αμέσως ως τον προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ανάμεσά τους αυτές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Κολομβίας, της Χιλής, του Ισημερινού, του Περού, της Γουατεμάλας, της Παραγουάης και της Κόστα Ρίκα.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε ότι υπάρχει απόπειρα πραξικοπήματος, ενορχηστρωμένη από την Ουάσινγκτον και πήρε απόφαση να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την απόφαση Μαδούρο να διακόψει τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις.
Νεκροί στις διαδηλώσεις 
Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί σε δύο ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων την Τετάρτη μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Η πλειοψηφία των θανάτων προέρχεται από πυρά, ενώ καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Καράκας, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανέφερε το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας (OVCS), μια ΜΚΟ προσκείμενη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.
Κατά μια δεύτερη πηγή, τον ειδησεογραφικό σάιτ El Pitazo, που επίσης πρόσκειται στην αντιπολίτευση, οι νεκροί μόνο χθες ήταν 16 σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στις επαρχίες Αμασόνας, Μπαρίνας, Μπολίβαρ, Ταχίρα, Πορτουγκέσα, καθώς και στο Καράκας.