Latest News

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Στη Βουλή η προνομιακή εκμετάλλευση γηπέδων στο ΣΕΦ

Στη Βουλή φέρνει τη φερόμενη προνομιακή εκμετάλλευση δυο γηπέδων στο ΣΕΦ από μέλη του ΔΣ, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος...
κατέθεσε σχετική ερώτηση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην Ερώτησή του, δυο μέλη του Δ.Σ του ΣΕΦ, τα οποία διορίστηκαν τον περασμένο Μάιο, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βασιλειάδη,   φαίνεται πως, λίγους μήνες μετά τον διορισμό τους, προχώρησαν στην ίδρυση μιας ΚΟΙΝΣΕΠ, -δηλαδή μιας εμπορικής επιχείρησης με κοινωνικό σκοπό και γι’ αυτό με ελάχιστη φορολόγηση-  εν ονόματι «ΣΥΝΔΡΑΣΗ». Αντιλαμβανόμενοι ότι το Στάδιο διαθέτει χώρους με εμπορικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5, πρότειναν ως «εταιρεία» να αναλάβει εκείνη την εκμετάλλευση των χώρων αυτών. Με τον τρόπο αυτό τα μέλη του ΔΣ εγκρίναν οι ίδιοι την εκμετάλλευση των χώρων του σταδίου σε μια εταιρεία η οποία κατ’ ουσίαν τους ανήκει και μάλιστα με προνομιακή τιμή. Ενώ δηλαδή, η ενοικίαση σε ιδιώτες αθλούμενους μπορεί να φτάσει έως και 100€ την ώρα, ή έστω, εφόσον πρόκειται για σωματεία, σε μερικές δεκάδες ευρώ ωριαία, η παραχώρηση των εν λόγω γηπέδων έγινε για 4€ την ώρα και μέχρι το 2020, με δικαίωμα επέκτασης έως το 2021. Μάλιστα, για να μην υπάρξει νομική εμπλοκή φρόντισαν επιμελώς να παραιτηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου από το ΔΣ του ΣΕΦ, ακριβώς μία μέρα πριν υπογραφεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης με την ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι η εν λόγω συμφωνία παραχώρησης των γηπέδων, είναι όχι μόνο κραυγαλέα, αλλά και προκλητική για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, αλλά και για μια περιοχή, όπου υπάρχει έλλειψη χώρων για άθληση.