Latest News

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Εκτελέστηκε το κορίτσι που σκότωσε τον βασανιστή και βιαστή σύζυγό της


Για τη δολοφονία του συζύγου της, ενώ ήταν ακόμη ανήλικη, εκτελέστηκε η 24χρονη ...
Ζεϊνάμπ Σεκαανβάντ, σε φυλακή του Ιράν.
Η νεαρή κοπέλα είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2014 σε άδικη δίκη, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Τον Φεβρουάριο του 2012, και όταν ήταν μόλις 17 ετών, η Ζεϊνάμπ είχε συλληφθεί επειδή ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της. Κρατήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για 20 ημέρες, όπου και σύμφωνα με την ίδια είχε πέσει θύμα βασανιστηρίων από άνδρες αστυνομικούς που τη χτυπούσαν σε όλο της το σώμα.
Η ίδια ομολόγησε ότι μαχαίρωσε το σύζυγό της, που της ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία επί πολλούς μήνες και αρνιόταν να της δώσει διαζύγιο.
Η Ζεϊνάμπ κατάφερε να αποκτήσει δικηγόρο στην τελευταία φάση της δικαστικής διαδικασίας όπου και άλλαξε την κατάθεση της, υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία διαπράχθηκε από τον αδερφό του συζύγου της που την είχε βιάσει επανειλημμένα.
Σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο, οι συγγενείς των δολοφονημένων έχουν τη δυνατότητα να αθωώσουν το δράστη και να δεχτούν ως αντάλλαγμα οικονομική αποζημίωση. Παρόλα αυτά, το δικαστήριο αποφάσισε με βάση την αρχική της ομολογία που είχε γίνει χωρίς την παρουσίαση δικηγόρου.
Παρότι ήταν κάτω των 18 ετών όταν διαπράχθηκε το έγκλημα, το δικαστήριο δεν της έδωσε το δικαίωμα να δικαστεί ως ανήλικη και να αντικαταστήσει τη θανατική ποινή με κάποια άλλη.
Η νεαρή είχε ζητήσει βοήθεια από την οικογένεια της, η οποία την αρνήθηκε καθώς το είχε σκάσει με τον σύζυγό της για μια καλύτερη ζωή και η αστυνομία του Ιράν αρνήθηκε να ερευνήσει τις πολλαπλές καταγγελίες για το βίαιο χαρακτήρα του συζύγου της.