Latest News

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ποια σχολεία και παιδικοί σταθμοί θα είναι κλειστά σε Πειραιά και Αθήνα

Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο Παρασκευή στην Αττική λόγω...
της κακοκαιρίας.


Την απόφαση έλαβε η Περιφέρεια, αφότου ήδη είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων σε περιοχές της Αθήνας από τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες.

1. Με απόφαση της Περιφέρειας και των δημάρχων Ελευσίνας, Μάνδρας, Μεγαρέων και Ασπροπύργου, όλα τα σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Η απόφαση ελήφθη λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και να πλήξουν αυτούς τους δήμους.
2. Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστου Καπάταη, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, στους δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Αργυρούπολης – Ελληνικού, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Μοσχάτου – Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου δεν θα λειτουργήσουν, για την αποφυγή ατυχημάτων.
3. Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου, κλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Χασιά
4. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Κορυδαλλού, την Παρασκευή 28/9, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατήσουν στην Αττική. Την απόφαση έλαβαν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, για προληπτικούς λόγους.
Σε συνεννόηση με τους Δήμους η Αντιπεριφέρεια Πειραιώς αποφασίζει τη διακοπή μαθημάτων την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολείων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Π.Ε. Πειραιά εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Παιδικοί σταθμοί 

Εκτός από τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά δεν θα λειτουργήσουν αύριο στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς οι δημοτικοί παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.