Latest News

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ταϊλάνδη: Γιατί τα παιδιά μπήκαν στο σπήλαιο - Καρέ καρέ το σχέδιο της επιχείρησης διάσωσης (ΒΙΝΤΕΟ)


Ακόμα κανείς δεν έχει καταλάβει για ποιο λόγο ένας άνθρωπος οδήγησε 12 παιδιά στα έγκατα ενός σπηλαίου στην Ταϊλάνδη πράγμα το οποίο ήταν έτσι κι αλλιώς...
πολύ επικίνδυνο.
Την ώρα που συνεχίζεται αδιάκοπτα η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών στην Ταιλάνδη, έρχονται στην επιφάνεια πληροφορίες για τον λόγο που μπήκαν μέσα στο σπήλαιο μία τόσο επικίνδυνη εποχή. Σύμφωνα με Ταιλανδέζικα ΜΜΕ ο λόγος που μπήκαν ήταν για να κάνουν κάποια τελετή.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η εφημερίδα της Αργεντινής Clarin, το σπήλαιο Tham Luang είναι ένα από τα μακρύτερα και πιο βαθιά στην Ταϊλάνδη.
Ωστόσο προειδοποίηση καθιστά πολύ σαφές ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών. Για το λόγο αυτό, πολλοί αναρωτιούνται εάν ο προπονητής ποδοσφαίρου των δώδεκα αγόριών που ήταν παγιδευμένα, Εκαπόλ Τσανταβόνγκ, διέπραξε σοβαρή ανοησία, επιτρέποντάς τους την πρόσβαση στο εσωτερικό.
Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν να προστατευθούν από τη βροχή, αλλά αυτό δεν εξηγεί την πορεία αρκετών χιλιομέτρων. Άλλοι ισχυρίζονται ότι έγινε στο πλαίσιο  τελετής για τους εφήβους, οι οποίοι έπρεπε να φτάσουν στο Playa Pattaya, όπου ήταν παγιδευμένοι, και να γράψουν τα ονόματά τους εκεί. Το ότι άφησαν έξω τα παπούτσια τους, ίσως αποτελεί επιβεβαίωση αυτής της θεωρίας.
Αυτή η εκδοχή, η οποία έμενε ως φήμη τις ώρες μετά την εξαφάνιση, τέθηκε σε ισχύ τις τελευταίες ώρες από τη μαρτυρία ενός από τους διασώστες. Ο Ολλανδός δύτης Μπεν Ρέιμεναντς μίλησε με ένα από τα παγιδευμένα αγόρια που επιβεβαίωσαν ότι εισήλθαν στο σπήλαιο ως «ένα είδος τελετής».
Σύμφωνα με το Sky News, ο Ολλανδός ανέφερε ότι τα αγόρια εγκατέλειψαν τα σακίδια τους και τα παπούτσια τους «πριν εισέλθουν και προσπαθώντας να φτάσουν στο τέλος της σήραγγας, κάτι σαν μύηση για τα τοπικά αγόρια που έπρεπε να γράψουν το όνομά τους στον τοίχο και να επιστρέψουν. Αλλά μια ξαφνική πλημμύρα λόγω μιας έντονης βροχής τους εγκλώβισε», πρόσθεσε.
Ο Εκαπόλ Τσανταβόνγκ, προπονητής της ομάδας, 25 ετών, που ήταν υπεύθυνος της ομάδας στις 23 Ιουνίου, όταν μπήκαν, έστειλε μήνυμα  προς τους γονείς των παιδιών, ζητώντας συγνώμη:
«Προς όλους τους γονείς: τώρα τα παιδιά είναι μια χαρά … και υπόσχομαι θα αναλάβω τη φροντίδα κάθε παιδιού και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ.
Ευχαριστώ όλους όσοι ήρθαν να βοηθήσουν. Λυπάμαι πολύ για τους γονείς, ευχαριστώ για όλη την ηθική υποστήριξη, ζητώ συγγνώμη από όλους τους γονείς», ανέφερε στην επιστολή που οι διασώστες δημοσίευσαν αυτό το Σάββατο στο Facebook του Ναυτικού της Ταιλάνδης.
Οι γονείς απάντησαν προσφέροντας την υποστήριξή τους. «Προπονητή, μην κατηγορείτε τον εαυτό σας.
Οι γονείς, όλοι θέλουμε να είστε χαλαροί. Κανείς δεν είναι θυμωμένος μαζί σας. Όλοι στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους. Ευχαριστούμε για τη βοήθεια για τη φροντίδα για τα παιδιά μας...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης 

1



Τα 8 από τα 12 αγόρια που παγιδεύτηκαν μαζί με τον προπονητή τους σε έναν λαβύρινθο πλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη διασώθηκαν μετά από δυο διαδοχικές επιτυχημένες επιχειρήσεις διάσωσης την Κυριακή και τη Δευτέρα και είναι πλέον ασφαλή.
Τα συνολικά 19 μέλη της ομάδας που θα διεξαγάγει την τρίτη επιχείρηση για τη διάσωση πέντε παιδιών που παραμένουν ακόμη παγιδευμένα μέσα σε ένα δυσπρόσιτο, εν μέρει πλημμυρισμένο σπήλαιο μπήκαν στο εσωτερικό του, γνωστοποίησε πριν από λίγο ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.
«Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο», συμπλήρωσε ο ίδιος, εκτιμώντας πως η επιχείρηση ίσως ολοκληρωθεί μέσα στην ημέρα.
Και τα πέντε εναπομείναντες μικροί ποδοσφαιριστές θα βγουν «ταυτόχρονα», καθοδηγούμενα από τα μέλη της ομάδας, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του προπονητή δεν είναι καλή καθώς όλες αυτές τις μέρες έδινε τις προμήθειες του στα παιδιά.
Όλα εξαρτώνται από τον «θεό της βροχής»
Τα 8 από τα 12 αγόρια που παγιδεύτηκαν στους σε έναν λαβύρινθο πλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη διασώθηκαν κι είναι πλέον ασφαλή, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές, προσθέτοντας, ότι ο καιρός θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα για την έναρξη των επιχειρήσεων διάσωσης των υπολοίπων.
Η επιχείρηση που ξεκίνησε χθες ισοδυναμεί για τις αρχές με έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται αυτήν την εβδομάδα, που θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν εκ νέου τις σήραγγες με ταχείς ρυθμούς.
Η ομάδα των ξένων δυτών και των ανδρών των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού της Ταϊλάνδης κατεύθυνε τέσσερα αγόρια την Κυριακή και άλλα τέσσερα σήμερα μέσω των στενών, πλημμυρισμένων καναλιών από το εσωτερικό του σπηλαίου Ταμ Λουάνγκ, όπου βρίσκονταν εγκλωβισμένα εδώ και δύο εβδομάδες, στην επιφάνεια της γης.
«Και τα τέσσερα αγόρια έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όλα τους είναι ασφαλή» δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν, σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στα παιδιά που διασώθηκαν σήμερα.
Ερωτηθείς εάν οι εναπομείναντες τέσσερις μικροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους θα διασωθούν όλοι μαζί στην επόμενη επιχείρηση, ο ίδιος απάντησε: «Εξαρτάται από το σχέδιο… Εμείς έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο για τέσσερις ανθρώπους επομένως εάν θέλουν να βγάλουν πέντε στην επιφάνεια (την ίδια ώρα), τότε πρέπει να αλλάξουμε το σχέδιο».
Η επιχείρηση της Δευτέρας διεξήχθη ομαλότερα σε σύγκριση με την Κυριακή και διήρκησε δύο ώρες λιγότερο καθώς οι διασώστες είχαν εξασκηθεί στις απαιτούμενες ενέργειες, όπως εξήγησε ο αξιωματούχος.
Ωστόσο, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι ομάδες διάσωσης ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από 20 ώρες, για να σχεδιάσουν εκ νέου την επιχείρηση και να ανεφοδιάσουν τις μπουκάλες με το οξυγόνο.
Κατόπιν, όλα εξαρτώνται από τον καιρό και το ενδεχόμενο νέων ισχυρών βροχοπτώσεων.
«Όπως όλοι μας αναφέραμε, το βασικό είναι ότι χρειαζόμαστε περισσότερες από 20 ώρες για να προετοιμαστούμε» είπε ο Νάρονγκσακ.
«Και εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Εάν ο θεός της βροχής μας βοηθήσει, τότε πιθανόν θα μπορούμε να εργαστούμε ταχέως. Όμως, εάν ο θεός της βροχής δεν βοηθήσει, τότε θα είναι δύσκολο».
Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ότσα επισκέφθηκε το σπήλαιο για να επιθεωρήσει τις επιχειρήσεις.






सलाम यांच्या कर्तुत्वाला. स्वतःच्या जीवांची पर्वा न करता लहान मुलांचे जीव वाचवण्यासाठी हे लोक प्रयत्नांंची पराकाष्ठा करत आहेत.
Τα παιδιά που διασώθηκαν από το σπήλαιο νοσηλεύονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς πυρετό και σε πλήρη διαύγεια. 
Μάλιστα οι γιατροί του νοσοκομείου δήλωσαν ότι τα πρώτα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο συνάντησαν τους γονείς τους και πιθανόν το ίδιο να συμβεί και με τα επόμενα τέσσερα σήμερα. 
Πάντως η συνάντηση έγινε από απόσταση, με ένα τζάμι να χωρίζει τους γονείς από τα παιδιά, ώστε να μην υπάρξει οποιοσδήποτε κίνδυνος για την εύθραυστη υγεία των παιδιών. 
Τα παιδιά που έχουν διασωθεί είναι ηλικίας 12 – 16 ετών, ενώ μέσα στο σπήλαιο παραμένει εγκλωβισμένο το νεαρότερο μέλος της ομάδας, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungueng. 
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα πρώτα παιδιά ζήτησαν και έφαγαν το πρωί της Τρίτης ψωμί και σοκολάτα, ενώ στα δωμάτια όπου νοσηλεύονται υπάρχουν τηλεοράσεις, οι οποίες όμως ακόμα δεν παίζουν για να μην επηρεαστεί η διανοητική κατάσταση των παιδιών. 
Επίσης, τα οχτώ αγόρια φορούν προληπτικά γυαλιά ηλίου, καθώς βρίσκονταν πολλές μέρες κάτω από τη γη.