Latest News

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Φιάσκο στη G7! Πώς τίναξε τα πάντα στον αέρα ο Τραμπ!

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε άπαντες «κάγκελο» στη G7...

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είχε φτάσει καθυστερημένα στον Καναδά για τη Σύνοδο και έφυγε νωρίς με προορισμό τη Σιγκαπούρη προκειμένου να προετοιμάσει τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ-ουν, αιφνιδίασε τους άλλους ηγέτες της ομάδας των 7 πιο ισχυρών κρατών, με τις επιθετικές δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο, όταν επιτέθηκε στις άλλες χώρες για τις πολιτικές τους στο εμπόριο. Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε να συμφωνεί στη διατύπωση του κοινού ανακοινωθέντος για επίμαχα ζητήματα, έπειτα από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις αξιωματούχων όλων των πλευρών.
Όμως, αφότου αναχώρησε για τη Σιγκαπούρη, μέσω Twitter ο Τραμπ επιτέθηκε προσωπικά στον Τριντό και ανέφερε πως είπε στους εκπροσώπους του να μην υπογράψουν το ανακοινωθέν της Συνόδου, μετατρέποντας σε φιάσκο την ούτως ή άλλως τεταμένη Σύνοδο της G7.
«Ο Τζάστιν Τριντό ενήργησε τόσο ήπια και ήρεμα. Μόνο για να δώσει συνέντευξη Τύπου αφότου έφυγα λέγοντας ότι οι αμερικανικοί δασμοί είναι κάπως προσβλητικοί και ότι δεν θα εκφοβιστεί. Πολύ ανέντιμο και αδύναμο. Οι δασμοί μας είναι απάντηση στους δικούς του 270% στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Με βάση τις ψευδείς δηλώσεις του Τζάστιν στη συνέντευξη Τύπου και το γεγονός ότι ο Καναδάς χρεώνει τεράστιους δασμούς σε Αμερικανούς αγρότες, εργάτες και εταιρείες, έδωσα οδηγίες στους Αμερικανούς εκπροσώπους να μην υιοθετήσουν το ανακοινωθέν», έγραψε σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter ο Τραμπ.