Latest News

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι


Εγκαινιάστηκε χθες και επισήμως η 32η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι, που...
διοργανώνει και φέτος ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά. 

Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά και των Αθηνών.
Ξεχωρίζει το περίπτερο από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά αφιερωμένο στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με αφορμή τις σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται κατά την εκτέλεση των έργων του Μετρό και του Τραμ. 
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του με αφορμή τα εγκαίνια της 32ης Έκθεσης Βιβλίου, σημείωσε ότι «η επιλογή μας να αφιερώσουμε, για δεύτερη χρονιά, το περίπτερό μας στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς εντάσσεται στην προσπάθειά μας να οικοδομήσουμε, σταδιακά και σε στέρεες βάσεις, μια νέα σύγχρονη και ελκυστική πολιτιστική ταυτότητα για την πόλη». 
«Η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα θεσμό που έχει κατακτήσει ξεχωριστή θέση στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά. Η φετινή έκθεση επιβεβαιώνει και ενισχύει  το ρόλο του βιβλίου στην προαγωγή της ελεύθερης σκέψης και στην διατήρηση της συλλογικής μνήμης. Στην εποχή που κυριαρχεί ο υπερπληθωρισμός της πληροφορίας και η ταχύτητα των ηλεκτρονικών μέσων, το βιβλίο δίνει την ευκαιρία στον αναστοχασμό, ενισχύει την ελεύθερη και κριτική σκέψη», κατέληξε ο ίδιος.
H 32η   Έκθεση Βιβλίου θα διαρκέσει έως την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.