Latest News

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Κάτι κρύβεται πίσω από το διπλό έγκλημα στην Κύπρο: Θρίλερ με το σημείο της δολοφονίας του ζευγαριού

Συνεχίζεται το θρίλερ αναφορικά με το διπλό έγκλημα που σημειώθηκε στον Στρόβολο της Κύπρου, με τις αστυνομικές Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φτάσουν...
στον δράστη.
Οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι, με τις πληροφορίες ακόμη και σχετικά με τον χρόνο τον τόπο στον οποίο διαπράχθηκαν οι δύο δολοφονίες να είναι συγκεχυμένες. Δημοσίευμα της Καθημερινής Κύπρου, κάνει λόγο για ανατροπή στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως διαθέτει πληροφορίες που δείχνουν πως η δολοφονία του ζευγαριού δεν έγινε στο υπνοδωμάτιό τους, όπως είναι μέχρι σήμερα γνωστό.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η μεν σύζυγος δέχθηκε την επίθεση των δραστών στο υπνοδωμάτιο, την ώρα που κοιμόταν, ενώ ο σύζυγός της δολοφονήθηκε στο σαλόνι, στο ισόγειο του σπιτιού. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε αποκοιμηθεί στον καναπέ το μοιραίο βράδυ, όμως ξύπνησε από τον θόρυβο που ακούστηκε από τον επάνω όροφο και άρχισε να ανεβαίνει τα σκαλιά για να δει τι είχε συμβεί.
Εκτιμάται πως ο δράστης ή οι δράστες, τον έσπρωξαν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο ισόγειο του σπιτιού, εκεί όπου δέχθηκε την άγρια επίθεση με μαχαίρι.
Η εκδοχή αυτή πάντως, σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα κυπριακού μέσου, διαψεύδεται από αστυνομικές πηγές, οι οποίες ξεκαθαρίζουν πως και τα δύο θύματα βρέθηκαν νεκρά στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πολίτης, το ζευγάρι βρέθηκε δολοφονημένο εντός του υπνοδωματίου του, η γυναίκα πάνω στο κρεβάτι και ο άνδρας στο πάτωμα δίπλα από αυτό, μέσα σε μια λίμνη αίματος.
Μάλιστα οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως το αίμα ήταν τόσο πολύ που το δωμάτιο ήταν σχεδόν πλημμυρισμένο.
Το βέβαιο είναι πως οι έρευνες των αστυνομικών αρχών συνεχίζονται προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ιατροδικαστής για το διπλό φονικό στην Κύπρο - Κάτι κρύβουν

Την πεποίθησή του ότι οι ανακριτές της Αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους στην Κύπρο κάτι θέλουν να κρύψουν γι΄ αυτό και δεν επιτρέπουν στον ίδιο να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος, εξέφρασε με δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης.
Ο κ. Ματσάκης, με τον οποίον επικοινώνησε το Κυπριακό Πρακτορείο, όπως γράφει το philenews.com, ανέφερε ότι το αίτημα για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή υποβλήθηκε προς την ανακριτική ομάδα η οποία απάντησε αρνητικά χωρίς να δώσει καμία απολύτως εξήγηση. «Η Αστυνομία μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Εισαγγελία να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Ματσάκης, σημειώνοντας ότι η αυτοψία της σκηνής είναι μέρος της όλης διερεύνησης που του ανατέθηκε από την οικογένεια.
«Η εξέταση του χώρου ενός εγκλήματος πολλές φορές είναι πιο σημαντική από την ίδια τη νεκροψία», είπε ο κ. Ματσάκης.
«Άρχισα να πιστεύω - είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι μέρες; Έχουν περάσει έξι μέρες, δεν έχουν εξετάσει τη σκηνή; Τι έρευνες κάνουν αυτοί οι περιβόητοι ανακριτές στη σκηνή που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μετά από έξι μέρες;», διερωτήθηκε ο κ. Ματσάκης. «Ποιος αποφασίζει; Υπάρχει κανένας νόμος που να διέπει αυτά τα πράγματα; Όλοι πρέπει να ελέγχονται και στην Εισαγγελία δεν είναι θεοί και πρέπει να ελέγχονται και αυτοί;», πρόσθεσε.
Ο κ. Ματσάκης διερωτήθηκε επίσης γιατί στη νεκροψία του ζεύγους «δεν συμμετείχαν και οι 4 κυβερνητικοί ιατροδικαστές από την Κύπρο και θα έπρεπε να φέρουμε ιατροδικαστή από το εξωτερικό;».
Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος θα διενεργήσει την αυτοψία όταν η αστυνομία ελευθερώσει τη σκηνή. «Εγώ θα την κάμω την αυτοψία, απλώς θα την κάμω αργοπορημένα…», συμπλήρωσε.
Στο μεταξύ, με δημόσιες δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απέρριψε τις καταγγελίες του κ. Ματσάκη περί προσπάθειας να αποκρυβεί οτιδήποτε σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Η απάντηση της αστυνομίας στον ιατροδικαστή

Η αστυνομία σήκωσε το γάντι που πέταξε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, κύριος Μάριος Ματσάκης και εξέδωσε ανακοίνωση.
Όπως τονίζεται, «η Αστυνομία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία». Προστίθεται ακόμη πως «όσον αφορά δημοσιεύματα στα οποία επικρίνεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την πλήρη, αντικειμενική και σωστή διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα υπόθεσης».
Αυτούσια η ανακοίνωση:
Με αφορμή χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα σε σχέση με τη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στη Νομική Υπηρεσία, αναφέρονται τα ακόλουθα:
Η Αστυνομία διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης έχουν γίνει διάφορες εξετάσεις και έρευνες, έχει ληφθεί σημαντικός αριθμός καταθέσεων, και υπολείπεται επίσης μεγάλο ανακριτικό έργο ένεκα της φύσεως και πλοκής της. Το ανακριτικό έργο είναι σε εξέλιξη και για το σκοπό αυτό υπάρχει επαφή και συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία.
Περαιτέρω, οι ανακριτές αποφασίζουν και θέτουν προτεραιότητες τόσο στη λήψη καταθέσεων αλλά και γενικότερα στη διαδικασία διερεύνησης και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Επίσης, οι ανακριτές προβαίνουν σε συνεχή αξιολόγηση των καταθέσεων, στοιχείων αλλά και δεδομένων, καθορίζοντας ενέργειες με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Η Αστυνομία δηλώνει για ακόμα μία φορά ότι παραμένει επικεντρωμένη στη διερεύνηση της υπόθεσης ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε τοποθετήσεων και απόψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβαίνει σε σχετικές δηλώσεις χωρίς να υπεισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες που ενδεχομένως να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο.
Τέλος, όσον αφορά δημοσιεύματα στα οποία επικρίνεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ούτε πρόκειται να την επηρεάσουν στην προσπάθεια που καταβάλλει με σκοπό την πλήρη, αντικειμενική και σωστή διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα υπόθεσης.