Latest News

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Απολογισμός και βραβεύσεις...

Με απολογισμό, αλλά και βραβεύσεις επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, όπου...
εξετάστηκαν τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ για την χρονιά που πέρασε και συζητήθηκαν οι προκλήσεις, εξελίξεις και τεράστιες δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί για την αγορά μέσα σε ένα περιβάλλον υπερφορολόγησης, υπερχρέωσης και έλλειψης ρευστότητας.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Μανεσιώτης, αναφέρθηκε στη γενικευμένη και κλιμακούμενη κρίση, στην αύξηση του ΦΠΑ και στην υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, που έχει σαν επακόλουθο τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης λόγω έλλειψης διαθέσιμου εισοδήματος, στο υψηλό ποσοστό της ανεργίας, στα μεγάλα προβλήματα, κυρίως λόγω των έργων, που αντιμετωπίζει ο Πειραιά, καθώς και στην αύξηση του παρεμπορίου, της παραοικονομίας και του λαθρεμπορίου που αποτελούν σοβαρή πληγή για τις πειραϊκές επιχειρήσεις. Μίλησε ακόμη για τα συσσωρευμένα χρέη των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και στις εφορίες και για τα σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών. Συνεχάρη όλα τα μέλη του Συλλόγου που κάτω από αυτές τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν να επιχειρούν, ενώ τόνισε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς προσπάθησε να συμβάλλει στη βελτίωση των μετώπων που διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον και θα συνεχίσει να μετέχει δυναμικά στις εξελίξεις και να διεκδικεί τις καλύτερες δυνατές λύσεις και ουσιαστικά μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν πάντα θέση και ρόλο στην εθνική μας οικονομία και κοινωνία.


Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση των τροποποιήσεων του Καταστατικού του ΕΣΠ, από το Νομικό Σύμβουλο και Διευθυντή της ΕΣΕΕ με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του, σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.
Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε η βράβευση των κ.κ. Πάνου Αλεξανδρή, Γιάννη Βασιλόπουλου, Αντώνη Ξυγκόρου και Σταύρου Λάλιζα, σε αναγνώριση της δυναμικής και επιτυχημένης επιχειρηματικής παρουσίας τους στον χώρο του Πειραϊκού εμπορίου .


Οι βραβευθέντες στις ομιλίες τους ανέφεραν ότι παρ΄ όλες τις αντίξοες συνθήκες ανταπεξήλθαν με επιτυχία στις νέες προκλήσεις, αναδεικνύοντας ένα κλίμα αισιοδοξίας για την παρουσία των μικρών και μεσαίων πειραϊκών επιχειρήσεων.