Latest News

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Απειλές Ερντογάν σε Ελλάδα και Κύπρο: Μην κάνετε τέτοια πράγματα. Θα μας βάλετε σε μπελάδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Tούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις και αυτή την φορά έκανε...
πλάκα, ειρωνεύτηκε θα μπορούσε να πει κανείς, με το θερμό επεισόδιο στα Ιμια.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το νέο επεισόδιο στα Ίμια, είπε: «Υπήρξε ένα γεγονός στα Ίμια αλλά δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα. Δυστυχώς οι Ελληνες πάλι απόρησαν. Τα ελληνικά πλοία πάνε και έρχονται στα Ίμια. Μην κάνετε τέτοια πράγματα. Θα μας βάλετε σε μπελάδες. Αστο να πάει… Φυσικά οι δυνάμεις μας έκαναν το καθήκον τους και πάλι χθες το βράδυ».
Νωρίτερα έβαζε «φωτιά» στο Αιγαίο, απειλώντας την Ελλάδα και την Κύπρο και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
Ο Τούρκος πρόεδρος στις δηλώσεις του που έκανε συνδέει τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Αφρίν με το Αιγαίο και την Κύπρο δείχνοντας πως η χώρα του είναι έτοιμη για στρατιωτικές να κάνει τα ίδια και εντός ελληνικού χώρου.
«Να μην σχηματιστεί η λανθασμένη εντύπωση ότι οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σχετικά με την εξερεύνηση του φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου και της βραχονησίδες του Αιγαίου διαφεύγουν της προσοχής μας. Προειδοποιούμε από αυτό το βήμα όσους υπερβαίνουν τα όρια τους σε Κύπρο και Αιγαίο για να μην κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς. Εμείς δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την αντίληψη (στάση) μας ως κράτος και να πούμε «ορίστε». Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό (κατανοητό)».
Στη συνέχεια, ο κ. Ερντογάν προσθέτει τα εξής: «Αυτήν την ώρα, οι μονάδες ασφαλείας μας, οι οποίες έχουν λάβει την εντολή για την λήψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών όταν χρειαστεί, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή. Συνιστούμε στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα ανοιχτά της Κύπρου, να μην υπερβούν τα όρια τους, στηριζόμενες στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Οι χειρονομίες (απειλές) αυτών τερματίζονται όταν βλέπουν τον δικό μας στρατό, τα σκάφη μας και τα αεροπλάνα μας.
Οι απειλές του Ερντογάν συνεχίστηκαν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή: «Οι μαγκιές αυτών είναι μέχρι να δουν τα πλοία μας, τα αεροπλάνα μας, και τον στρατό μας. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με κρυφές φωτογραφήσεις σε απόμακρες βραχονησίδες με συμφωνίες που δεν ισχύουν και με αποστολή πλατφόρμας ερευνών».