Latest News

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Παραίτηση με αιχμές...



Η παραίτηση του Γιώργου Φωτάκη, στελέχους της Δημοτικής Κίνησης  «ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» που ηγείται ο Δήμαρχος  Χρήστος Βρεττάκος και πρώην Αντιδημάρχου και η ευγενική μεν, πλήρης αιχμών δε,  επιστολή...
παραίτησης που απέστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο δείχνει ότι η συνοχή που επιδεικνύει η διοίκηση είναι επίπλαστη, εύθραστη, αμφισβητήσιμη κάθε στιγμή. 
Αυτό επισημαίνει σε δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ» Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχαρίας Ζούπης,  ο οποίος σημειώνει:

 Η «ενωτική βιτρίνα » είναι κάτι το κατασκευασμένο επικοινωνιακά  και όλα δείχνουν ότι αυτή η παραίτηση αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

Είναι χαρακτηριστικές ορισμένες αναφορές στην επιστολή του Γιώργου Φωτάκη , τις οποίες και απλά αναφέρω για την ενημέρωση όλων των πολιτών :

-          Επικαλούμενος « ψυχική κόπωση » σημειώνει « ενώ προσπάθησα από διάφορα καθήκοντα που μου ανέθεσες ( τεχνική υπηρεσία, υπηρεσία δόμησης , επιτροπή ποιότητας ζωής , προγραμματισμό , καταστήματα κ.ά ) να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μου και τις προσδοκίες σου , παρέμεινα ( για εσάς ) ο « αδύναμος κρίκος» !
-          « Μετά από 25 χρόνια εργασίας στο Δήμο και σαράντα συνολικά στο επάγγελμα του μηχανικού, είχα την ελπίδα πως θα ήμουν χρήσιμος στην προσπάθεια του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για μια αριστερή στροφή. Έπεσα έξω … » !
-          « Τουλάχιστον έτσι ελπίζω να κρατήσω κάτι από την αξιοπρέπεια και την αναγνώριση που με τόσο κόπο κέρδισα όλα αυτά τα χρόνια » !

Πρόκειται για αποκαλυπτικές φράσεις που αναδεικνύει την ανυπαρξία ουσιαστικής προγραμματικής, αυτοδιοικητικής ενότητας στον « ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ » κάτι λογικό αφού η Δημοτική Αρχή δεν έχει παρουσιάσει κανένα συνολικό συνεκτικό σχέδιο αντιμετώπισης της πόλης και πορεύεται με μια από τα ίδια και χειρότερα σε πλήρη αντίθεση με βασικές  προεκλογικές δεσμεύσεις της για διαφάνεια, για κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων , για αντίθεση απέναντι στις ελαστικές μορφές εργασίας κ.ά .Πορεύεται με την ασφάλεια του αποθεματικού των 17 εκατομ. ευρώ που της άφησαν οι προηγούμενοι και απλά ξοδεύει σπαταλώντας τα έτοιμα, όπως και των εγκεκριμένων έργων από την Περιφέρεια Αττικής που η χάνει τους προβλεπόμενους πόρους όπως τις 300.000 ευρώ για το γήπεδο « ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΛΠΕΑΣ » η αδυνατεί να προχωρήσει ( π.χ Παιδικές Χαρές ) .Πορεύεται με την αμέριστη βοήθεια της Κυβέρνησης και των 500 συμβασιούχων ( αν και αντίθετη με την ελαστικότητα της εργασίας ) . Πορεύεται δίχως σχέδιο, στόχους,  αποτελεσματικότητα.

Ποια είναι επομένως είναι η βάση της ενότητας; Απλά καμία… Όταν άλλα πιστεύεις, άλλα λες και άλλα κάνεις , δεν υπάρχει βάση ενότητας. Είναι απλό . Αυτό δείχνει η παραίτηση ενός έμπειρου για τα θέματα του Δήμου στελέχους σαν τον Γιώργο Φωτάκη. Αυτό δείχνει η περιχαράκωση του Δημάρχου σε μια στενή ομάδα με την οποία διοικεί τον Δήμο , μη υπολογίζοντας την πολυμορφία απόψεων στην παράταξή του αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχω την αίσθηση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις στον Δήμο το επόμενο διάστημα, εξελίξεις που θα δείξουν ότι ο « βασιλιάς είναι γυμνός ».