Latest News

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Σκοπιανό: Ξεκινούν οι συνομιλίες – Τι δηλώνει ο Νίμιτς


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι συνομιλίες για το Σκοπιανό και τα βλέμματα όλων στρέφονται πια στη.. Νέα Υόρκη.
Το πρωί της Τρίτης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον κ. Πάνο Καμμένο , πριν ο κ. Τσίπρας μεταβεί στη στην πρώτη Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας.
Τις επόμενες ώρες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ,   θα συναντηθεί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των Σκοπίων.  Στο επίκεντρο των συναντήσεων του θα βρεθούν,  οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η χώρα προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωατλαντική προοπτική της, καθώς και οι δυνατότητες εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
Παράλληλα, σήμερα στη Νέα Υόρκη, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς θα συναντηθεί με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, και ενδεχομένως να προτείνει όνομα ή ονόματα.
Λίγες ώρες νωρίτερα  πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, μάλιστα, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το πλαίσιο όπου θα κινηθεί η ονοματολογία. Ξεκαθάρισε ότι η πρόταση που θα κατατεθεί θα είναι «μια καινούργια πρόταση».